Type:
Geen resultaten gevonden
zelfbouw-huis-bouwen-den-haag-schapenatjesduin-1200x600
Duurzaam droomhuis in de duinen

Je eigen droomhuis bouwen op loopafstand van het strand. Een uniek huis bouwen compleet naar hun wensen, met deze opgave kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Op het plan Schapenatjesduin Oost realiseert de gemeente Den Haag 55 zelfbouwkavels omringt met natuur, dit sluit mooi aan bij de wens van onze opdrachtgever om hun eigen woning te bouwen in de Haagse duinen.

Samen met de opdrachtgever is aan de hand van referentiebeelden en een programma van eisen (PVE) een eerste opzet voor het ontwerp gemaakt. Het gebruik van de ruimtes, de verbinding tussen ruimtes en de connectie tussen binnen en buiten is meerdere malen besproken voor het ontwerp definitief is gemaakt.

ga naar project
tiny-house-groendak-sedum-dak-architectenbureau-1200x600
Tiny house als uitbreiding kantoor

Een inbreiding zo ontwerpen dat deze opgaat in zijn omgeving. Dit tiny house als uitbreiding van een kantoor voldoet aan deze wensen. Hiervoor zorgen de lichtgrijze zinken randen en de in de tuin verzonken uitvoering. Ook is dit tiny house voorzien van een groendak. Het sedum dak zorgt voor een natuurlijke uitstraling en heeft daarnaast ook een functionele functie. 

Een geslaagd ontwerp voor dit tiny house in opdracht van en in samenwerking met Energy Guards

ga naar project
17056-bv-pre-2018-08-23-visualisatie-exterieur-zijkant-1200x600
Circulaire gevel woonark in Amsterdam

In Amsterdam Noord ligt binnenkort een geheel nieuwe woonark met twee woonlagen. De gevelafwerking van deze woonboot is grotendeels afkomstig van een oud schoolgebouw. We vonden dit een mooie manier van bouwen die onze visie op circulariteit ondersteund.


ga naar project
11120-linksachter-pannenkap
Vrijstaande woningen Rijswijk

In Rijswijk hebben wij het ontwerp gemaakt voor 3 vrijstaande woningen die zijn ontwikkelt door Lammertink Groep. De woningen zijn in traditionele stijl ontworpen en in overleg met de koper is het materiaalgebruik vastgesteld. De keuze van een pannendak of een rieten kap is een voorbeeld van deze keuzes.

ga naar project
exterieur-1200x600
Woonark in Corten staal

Het uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark in Broek in Waterland was om de horizontaliteit van het bestaande landschap te vertalen in de compositie van deze tweelaagse woonark. Dit is gedaan door een mooie horizontale belijning in de gevel te maken en daarnaast door goed na te denken over de indeling van de kozijnen en de algehele opzet van de woonark.

ga naar project
vakantiehuisje-tiny-house-architectenbureau-1200x600-1
Vakantiewoning aan het water

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is dit vakantiehuisje ontworpen. De gevelbekleding en kleur van de goot refereert aan een traditioneel bijgebouw, terwijl de kapvorm een eigenwijze en eigentijdse twist aan dit beeld geeft. De harmonicapuien zorgen dat het vakantiehuisje geheel naar de tuin te openen is. Dit geeft een fantastisch uitzicht over de natuur en het water. Omdat de tiny house maar een beperkt oppervlak mocht hebben is er zeer efficiënt met de ruimte omgegaan.

ga naar project
vrijstaand-nieuwbouw-droomhuis-kavel-1200x600-1
"Dit is ons droomhuis"

Een duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette voor de bouwkavel waar zij een optie op hadden. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces voor deze vrijstaande woning hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.

ga naar project
duurzaam-nieuwbouw-vrijstaand-glazen-pui-lamellen-1200x600-1
Duurzame woning in Wageningen

De wens van onze opdrachtgever was om een uiterst duurzame vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme duurzame oplossingen en een intensieve samenwerking is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.  

ga naar project
019a24dca13cb3f54f709806c52ff80f79a5a97a
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas

In opdracht van Scouting Pocahontas is zowel het clubhuis als het botenhuis gerealiseerd. Het botenhuis staat aan de rand van het water en heeft een hijsbalk waarmee boten uit het water direct naar binnen kunnen worden gehesen. De vorm van het botenhuis verwijst enerzijds naar een omgekeerde boot en anderzijds naar een tent. Een vorm die volgens ons het best past bij deze scoutingvereniging. Door gebruik te maken van een gestandaardiseerde bouwmethode is er gebouwd binnen een minimaal budget.  Voor dit project zijn wij genomineerd voor de Gemma Smid Architectuurprijs 2016.

ga naar project
woonkamer-transformatie-koetsfabriek-naar-stadvilla
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
0972-st-pre-web-website-1200x600-gr11482483520
Duurzame waterwoning

Duurzaamheid begint ten eerste bij een goede organisatie van de plattegrond. Alle dienende ruimtes zijn in een gesloten volume aan de noordzijde gelegd. Dit zijn de ruimtes die geen of minder energie vragen en waar de bewoner niet langdurig verblijft. Vanuit energetisch oogpunt is het gunstig deze als buffer aan de noordzijde te leggen. Het wonen bevindt zich daarentegen aan de zuidzijde. De zuidzijde bestaat geheel uit glas zodat er maximaal geprofiteerd wordt van de zon en het uitzicht.

ga naar project
11072-st-pre-web-website-1200x600-gr11482412416
Villa "Yuz House"

Het ontwerp van deze villa in China is verdeeld in een transparante zone en massieve zone. In de massieve zone zijn de meer private en intieme ruimten geplaatst. De woonruimte en keuken bevinden zich in de transparante zone met uitzicht op een meer. Op de verdieping bevindt zich een tweede zitruimte gelegen aan een breed terras voorzien van een pergola. Aan de waterzijde is een bibliotheek ontworpen in de massieve zone. Deze bibliotheek is aan de binnenzijde bekleed met houten panelen. Dit zorgt voor een warm en besloten interieur.

De gevel bestaat uit lichtgrijs natuursteen. In de massieve zone zijn verticale houten kozijnen toegepast. De transparante zone is volledig opengewerkt en voorzien van Structural Glazing waar houten schuiframen in opgenomen zijn. De garagedeur is volledig weg gedetailleerd in de grijze natuursteen gevel. 

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
8159b0146af496eb9fd45ca1d0120a83fcfb1f14
Twee onder één kap

Deze twee onder één kap woning hebben wij in 2011 ontworpen. Het bouwplan bestaat uit twee atelierwoningen met een zeer groot oppervlak.

ga naar project
14095-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482404010
Villa in Nieuwkoop

Deze vrijstaande villa in Nieuwkoop ligt in de nieuw ontwikkelde wijk Zuidhoek. Het kavel ligt op de kop van een schiereiland en heeft een weids uitzicht over de Nieuwkoopse plassen. Met een vrijwel gesloten gevel aan de straatkant en een volledig open gevel aan de waterzijde speelt de woning hier maximaal op in. Door de ligging in de hoek van het kavel wordt de tuin tussen de woning en de plassen geplaatst. De lage gelijkvloerse woning en eenzelfde materialisatie van het terras en de kade zorgen voor een geleidelijke overgang van het huis naar het water.

ga naar project
vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-architectenbureau-1200x600-1
Wonen aan het water

De wens van de familie Wassenburg was een vrijstaande moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

ga naar project
2771ffa8155d80fc1d4e57f23aba79459ee3c010
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project
564830d7689afca121f073f0b07d384ff32d9401
Bedrijfswoning Uithoorn

Voor dit project hebben wij een ontwerp gemaakt van een kantoor met bovenwoning in Uithoorn. In de voorgevel is gezocht naar een vormentaal waarin bovenwoning en appartement als geïntegreerd geheel tot uiting komen. De krachtige lijnen werken in het ontwerp verbindend, terwijl ze tevens een functionele scheiding tussen kantoor en bovenwoning bewerkstelligen.

ga naar project
1066-st-pre-web-website-1200x600-gr2-gb1481806129
Rijwoning Almere

In Almere is de regeling IBBA van kracht. De gemeente Almere stimuleert met deze regeling starters om hun eigen woning te bouwen. Met de IBBA regeling worden architecten, bouwers en opdrachtgevers aan elkaar gekoppeld. De gemeente Almere heeft het budget voor de bouw vastgesteld en draagt zorg voor een aantrekkelijke financieringsregeling. Wij hebben een volledig houten woning ontworpen. De kozijnen worden door hun witte kaders, een krachtig visueel element.

ga naar project
13007-st-pre-web-website-1200x600-gr1new-gb1484303324
Zelfbouw Den Haag

In 2012 gaf wethouder Marnix Norder van de gemeente Den Haag het startsein voor de uitgifte van vrije kavels voor particulier opdrachtgeverschap in Den Haag. Vanwege het grote succes hiervan worden op 30 maart 2013 wederom nieuwe vrije kavels uitgegeven. Voor de locaties Isabellaland en de Escamplaan hebben wij deze woning ontworpen. Dit ontwerp is zowel toepasbaar als tussenwoning en als hoekwoning. In het ontwerp is de hoek zo transparant mogelijk gemaakt, maar met behoud van de benodigde privacy.

ga naar project
terraswoning-huis-bouwen-suriname-paramaribo-1200x600-1
Terraswoning in Paramaribo

In Paramaribo, Suriname hebben wij het ontwerp gemaakt voor deze vrijstaande villa. Deze woning aan de Prakikistraat bestaat uit twee bouwvolumes gescheiden door een entreehal. Één volume bevat de woonruimten en één volume bevat de slaapkamers. De entreehal heeft aan beide zijden een terras. In de volumes zit een hoekverdraaiing. De hoekverdraaiing komt voort uit de meest voorkomende windrichting in Paramaribo. 

ga naar project
1090-bv-pre-web-website-1200x600-gr11481794946
Boerderij Krommenie

In Krommenie hebben wij een vervallen monumentale boerderij vrijwel geheel gesloopt en opnieuw opgetrokken. De voormalige functie van het gebouw-ensemble was een woonfunctie in het voormalige woonhuis en een winkelfunctie in de voormalige schuur. In de nieuw gemaakte situatie zijn het voormalige woonhuis en de voormalige schuur beide een zelfstandige woning geworden. Bij het ontwerp van de indeling zijn wij uitgegaan van de originele structuur van de bestaande boerderij. De bestaande boerderij en het bestaande woonhuis worden gesloopt en opnieuw opgebouwd.

ga naar project
vrijstaande-villa-bouwkavel-zelfbouw-waddinxveen-architectenbureau-1200x600-1
Vrijstaande woning Waddinxveen

In Waddinxveen is een groot aantal bouwkavels uitgegeven in project ‘t Suyt. Voor een van de kavels aan het water hebben wij het ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning. In project ‘t Suyt gelden strakke regels voor goothoogte, de hellingshoek van het dak en de materialisering van de te bouwen woningen. In ons ontwerp hebben we gekozen voor passende materialisering in deze landelijke omgeving. Kenmerkend is de gepotdekselde zwart-houten gevelbekleding en de rieten kap. De glazen kubus aan de zijkant van de woning heeft een volledig glazen pui met zwart zinken bekleding. Zink verouderd op een prachtige natuurlijke wijze en sluit daarmee aan op de karakteristiek van de overige toegepaste materialen.

ga naar project
waterwoning-drijvende-woning-gevelaanzicht-
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in een verdiepte bak, onderwater, extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. In het traditionele systeem worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. 

ga naar project
woonark-exterieur
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
woonark-woonboot-vinkeveen-1-1200x600
Woonark Vinkeveen

In het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonboot in Vinkeveen wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.

ga naar project
6cd4524c6427af90d2332931cc6f869e6249822d
Maisonettes in woonark

Deze woonark is verdeeld in vier maisonettes. De slaapfuncties bevinden zich op de onderste verdieping, terwijl de woonfuncties op de open bovenverdieping gesitueerd zijn. De twee lagen zijn door middel van een groot trapgat ruimtelijk met elkaar verbonden. Aan de landzijde zijn alle woningen voorzien van een grote tuin.

ga naar project
2-1-tweelaagse-woonark-achtergevel
Woonark met beschut terras

In samenwerking met de opdrachtgever en adviseurs hebben wij het ontwerp uitgewerkt voor deze tweelaags woonark. De woning heeft een vrijwel dichte gevel naar de steiger toe en oriënteert zich met grote glazen ruiten maximaal op het water. De leefverdieping boven is voorzien van een beschut terras zodat men altijd in de luwte kan zitten. De verzonken slaapverdieping wordt door middel van bovenlichten van voldoende licht voorzien zonder dat dit ten koste gaat van de privacy in de vertrekken.

ga naar project
woonark-verbouwd-gevel-aanzicht
Verbouwing woonark

Deze recreatieve ark aan de Kager Plassen is door ons voorzien van een geheel nieuwe binnenindeling en een nieuwe gevel. De bestaande ark had een rode gevelbekleding met kleine witte kozijnen, die willekeurig over de gevel verdeeld leken te zitten. Wij hebben de ark volledig gestript en door YM-Bouw zowel van binnen als van buiten opnieuw bekleed. De indeling richtte zich in de oude situatie op de weilanden. Deze focus hebben wij verlegd naar het water. Om deze reden zijn alle binnenwanden verwijderd, zodat met een schone lei begonnen kon worden met de herindeling.

ga naar project
5-1-transformatie-duurzame-villa-zijgevel
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project