ga terug naar projectenoverzicht

Vrijstaande woning herbouwd

Transformatie tot duurzame villa

Nieuwbouw of verbouwen? In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouwen over te gaan. 

De oude woning, bekleed met rode buitenpanelen, is volledig gestript. Op één moment tijdens de bouw stonden er slechts enkele wanden en een vloer overeind. De woning is uitgebreid met een grote glazen aanbouw over vrijwel de gehele breedte van de achtergevel.

Project: 14064
Jaar: 2016
Locatie: Reeuwijk
Omschrijving: Duurzame villa
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, voorlopig ontwerp

"Duurzaam wonen door energiebesparende maatregelen"

Het voordeel van gedeeltelijk slopen is dat de indeling helemaal gewijzigd kan worden.  Ook is de buitengevel voorzien van een isolatiesysteem en nieuwe kozijnen.

transformatie-duurzame-villa-bouwtekening-768x525-1 transformatie-duurzame-villa-bouwtekening-768x525-2

Met de gewijzigde indeling is gekozen om de glazen gevel naar het zuiden gericht te laten zijn, terwijl de noordgevel een goed geïsoleerde gesloten gevel is.

duurzaam-huis-bouwen-768x525-2

De glasoppervlakten op het zuiden zorgen voor een goede mogelijkheid tot natuurlijke opwarming van het pand in de koude maanden.

duurzaam-huis-bouwen-768x525-4
duurzaam-huis-bouwen-1200x600-1

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor onze opdrachtgever. De woonkamer is voorzien van een groene wand, naast een fijn aanzicht heeft dit ook een nuttige functie. De wand heeft een eigen irrigatiesysteem volledig automatisch van water wordt voorzien.

duurzaam-huis-bouwen-768x525-3

Duurzaamheid in deze woning is toegepast door middel van: vloerisolatie, buitengevelisolatie, WTW-unit, aansluiting voor PV-cellen en vloerverwarming in de woning. De belangrijkste energiebesparende maatregel is misschien wel de oriëntatie van het pand geweest.

duurzaam-huis-bouwen-768x525-1

Onze werkzaamheden voor dit project betroffen: ontwerp, bouwkostenraming, aanvraag vergunningen, bouwvoorbereiding, aanbesteding en bouwbegeleiding.

Schuurwoning in het Veluwse bos

Een toekomstbestendige schuurwoning in het bos en veel connectie tussen binnen en buiten, met dit uitgangspunt kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Aansluitend bij deze wens werd een kavel gevonden in het bosrijke gebied van Epe.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
Duurzame woning in Wageningen

De wens van onze opdrachtgever was om een uiterst duurzame vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme duurzame oplossingen en een intensieve samenwerking is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.  

ga naar project
Duurzaam droomhuis in de duinen

Je eigen droomhuis bouwen op loopafstand van het strand. Een uniek huis bouwen compleet naar hun wensen, met deze opgave kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Op het plan Schapenatjesduin Oost realiseert de gemeente Den Haag 55 zelfbouwkavels omringt met natuur, dit sluit mooi aan bij de wens van onze opdrachtgever om hun eigen woning te bouwen in de Haagse duinen.

ga naar project
Ruim wonen in een historische tramremise

Ruim wonen in een historische tramremise gesitueerd in een bosrijke omgeving. Momenteel werken we aan deze vrijstaande woning in Castricum op het landgoed Duin en Bosch. Aan de basis van dit plan ligt de tramremise die is overgebleven uit deze tijd. De tramremise heeft een monumentale status. De monumentale waarde van de remise zit voornamelijk in het typologisch unieke en het cultuurhistorische als herinnering naar het verleden.

ga naar project
Tiny house als uitbreiding kantoor

Een inbreiding zo ontwerpen dat deze opgaat in zijn omgeving. Dit tiny house als uitbreiding van een kantoor voldoet aan deze wensen. Hiervoor zorgen de lichtgrijze zinken randen en de in de tuin verzonken uitvoering. Ook is dit tiny house voorzien van een groendak. Het sedum dak zorgt voor een natuurlijke uitstraling en heeft daarnaast ook een functionele functie. 

ga naar project
Woning voor en door interieurarchitect Blomme
ga naar project
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project
1-duurzaam-16095-woning-zuidhoek-kavel-28-1200x600
"Dit is ons droomhuis"

Een duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette voor de bouwkavel waar zij een optie op hadden. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces voor deze vrijstaande woning hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.

ga naar project