ga terug naar projectenoverzicht

Duinvilla Wassenaar

Villa gelegen in duinlandschap

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

Project: 11043
Jaar: 2011
Locatie: Dwarsweg - Wassenaar
Omschrijving: Duinvilla Wassenaar

"Horizontale vlakken geven een stoer en strak gevelbeeld"


De gevel van de villa is volledig na geïsoleerd met EPS isolatieplaten die zijn voorzien van strak pleisterwerk. In het pleisterwerk zijn grote horizontale raamopeningen gerealiseerd. Door tussen de raamopeningen donker grijs pleisterwerk toe te passen zijn de horizontale vlakken extra aangezet en dit geeft de gevel een stoere en strakke uitstraling. De kelderverdieping van de villa is deels opgenomen in het duinlandschap en is deels gelegen aan het lagere maaiveld.

91e14390c30d8f44979bd0024d23953e2e4968e6 3baa53dbf6b3c36024b243de8387a3cc895b42ed 7cbd251b3990297880ecbe40dd41f85b3a8a04f6 be0610873ee45d64f9d466ed4c9307499994c3aa

Het horizontale karakter van de villa wordt nog eens versterkt door het uitkragende balkon. Het balkon is aan de entreezijde afgerond. Dezelfde ronding is nabij de entree en het trappenhuis toegepast. 

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl1new1482411345

Deze rondingen vormen een interessant contrast met de strakke vorm van de villa. De rondingen zorgen voor een ‘zachte’ benadering van de villa en een vloeiende entree.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl2new1482411345
11043-bv-pre-web-2016-10-27-7new1482411345
11043-bv-pre-web-website-768x525-kl4new1482411428

Voor de entree is een verbijzondering gemaakt in de zijgevel. De witte gevel wordt hier onderbroken door een verticale pui met daarin een luifel opgenomen. Bij binnenkomst is de ronde trap te zien en schijnt er indirect daglicht via de glazenvloer naar binnen. Aan weerszijden van de entree zijn glazen taatsdeuren toegepast met ranke zwarte stalen profielen. Voor de taatsdeuren is het Frits Jurgens systeem toegepast.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl3new1482411522

In de gevel zijn donkergrijze aluminium kozijnen toegepast. De dorpels en muurafdekkers zijn uitgevoerd in gezoet grijs natuursteen. Het terras en de traptreden zijn uitgevoerd in gebrand en geborsteld grijs natuursteen. De materiaal combinatie van pleisterwerk, aluminium kozijnen en grijs natuursteen zorgt voor een hoogwaardige en rustige uitstraling.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl5new1482411523

Aan de tuinzijde bevindt zich de woon leefkeuken. Voor een directe verbinding met de tuin is een vouwgevel toegepast. Deze vouwgevel kan over de volledig breedte worden geopend. Aan de andere zijde bevindt zich een meer formele woon eetkamer. De hangende Gyrofocus openhaard vormt hier een spectaculair middelpunt in de ruimte. 

Op de verdieping bevinden zich de kinderslaapkamers en de master bedroom met inloop kledingkast. In de kelder bevindt zich een grote garage en een speelruimte.


9-duurzaam-nieuwbouw-vrijstaand-glazen-pui-lamellen-1200x600-1
Duurzame woning in Wageningen

De wens van onze opdrachtgever was om een uiterst duurzame vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme duurzame oplossingen en een intensieve samenwerking is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.  

ga naar project
10-schuurwoning-huis-bouwen-amsterdam-1200x600-11
Woning voor en door interieurarchitect Blomme

Onder de rook van Amsterdam hebben wij meegewerkt aan de realisatie van een nieuwbouwwoning aan de Amstel. De opdrachtgever is interieurarchitect Elske Blomme. Elske en haar tweelingzus, architect Keke d’Ancona maakten het ontwerp voor de woning en wij verzorgden de technische uitwerking.

De architectuur van de woning verwijst naar een bekende schuurtypologie uit de omgeving en is daarom opgetrokken uit zwarte rabatdelen. Deze houten delen worden op verschillende plekken onderbroken door spectaculaire grote glasvlakken, waardoor duidelijk zichtbaar is dat het om een woning gaat. 

ga naar project
6-huis-bouwen-rijksmonument-1200x600-1
Ruim wonen in een historische tramremise

Ruim wonen in een historische tramremise gesitueerd in een bosrijke omgeving. Momenteel werken we aan deze vrijstaande woning in Castricum op het landgoed Duin en Bosch. Het plan is positief ontvangen door monumentenzorg en loopt nu als schetsplan. De realisatie is verwacht in 2019. 

Duin en Bosch is een landgoed in het duingebied naast de dorpen Bakkum en Castricum. Duin en Bosch was van oorsprong een psychiatrisch ziekenhuis. De belangrijkste verbinding tussen Duin en Bosch en de buitenwereld bestond uit een tramverbinding met station Castricum.

Aan de basis van dit plan ligt de tramremise die is overgebleven uit deze tijd. De tramremise heeft een monumentale status. De monumentale waarde van de remise zit voornamelijk in het typologisch unieke en het cultuurhistorische als herinnering naar het verleden.

ga naar project
huis-bouwen-schuurwoning-architect-1200x600-1
Schuurwoning in het Veluwse bos

Een toekomstbestendige schuurwoning in het bos en veel connectie tussen binnen en buiten, met dit uitgangspunt kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Aansluitend bij deze wens werd een kavel gevonden in het bosrijke gebied van Epe.

Samen met de opdrachtgever is aan de hand van referentiebeelden en een programma van eisen (PVE) een eerste opzet voor het ontwerp gemaakt. De oriëntatie van de woning, het gebruik van de ruimtes, de verbinding tussen ruimtes en de connectie tussen binnen en buiten is meerdere malen besproken in de verschillende fasen van het proces. Gekozen is voor een open plattegrond met lange zichtlijnen en connectie tussen de verschillende ruimten. In de woonkamer zorgt het hoge plafond voor een ruimtelijk effect terwijl de verdiepingsvloer extra opbergruimte en een logeerkamer creëert. De zuid- en westgevel zijn georiënteerd naar de tuin, de grote ramen verbinden binnen met buiten. De noordgevel, aan de straatzijde, is bijna geheel gesloten. Een horizontaal raam accentueert de lengte van de gevel terwijl de voordeur bijna onzichtbaar is door de doorlopende gevelbekleding.

ga naar project
1-zelfbouw-huis-bouwen-den-haag-schapenatjesduin-1200x600
Duurzaam droomhuis in de duinen

Je eigen droomhuis bouwen op loopafstand van het strand. Een uniek huis bouwen compleet naar hun wensen, met deze opgave kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Op het plan Schapenatjesduin Oost realiseert de gemeente Den Haag 55 zelfbouwkavels omringt met natuur, dit sluit mooi aan bij de wens van onze opdrachtgever om hun eigen woning te bouwen in de Haagse duinen.

Samen met de opdrachtgever is aan de hand van referentiebeelden en een programma van eisen (PVE) een eerste opzet voor het ontwerp gemaakt. Het gebruik van de ruimtes, de verbinding tussen ruimtes en de connectie tussen binnen en buiten is meerdere malen besproken voor het ontwerp definitief is gemaakt.

ga naar project
13007-st-pre-web-website-1200x600-gr1newnew-1
Zelfbouw Den Haag

In 2012 gaf wethouder Marnix Norder van de gemeente Den Haag het startsein voor de uitgifte van vrije kavels voor particulier opdrachtgeverschap in Den Haag. Vanwege het grote succes hiervan worden op 30 maart 2013 wederom nieuwe vrije kavels uitgegeven. Voor de locaties Isabellaland en de Escamplaan hebben wij deze woning ontworpen. Dit ontwerp is zowel toepasbaar als tussenwoning en als hoekwoning. In het ontwerp is de hoek zo transparant mogelijk gemaakt, maar met behoud van de benodigde privacy.

ga naar project
woonark-architect-amsterdam-1200x600-1-compressed
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
maisonette-woonark-architect-1200x600-1
Maisonettes in woonark

Deze woonark is verdeeld in vier maisonettes. De slaapfuncties bevinden zich op de onderste verdieping, terwijl de woonfuncties op de open bovenverdieping gesitueerd zijn. De twee lagen zijn door middel van een groot trapgat ruimtelijk met elkaar verbonden. Aan de landzijde zijn alle woningen voorzien van een grote tuin.

ga naar project
circulaire-woonark-amsterdam-architect-1200x600-1
Circulaire gevel woonark in Amsterdam

In Amsterdam Noord ligt binnenkort een geheel nieuwe woonark met twee woonlagen. De gevelafwerking van deze woonboot is grotendeels afkomstig van een oud schoolgebouw. We vonden dit een mooie manier van bouwen die onze visie op circulariteit ondersteund.


ga naar project
4-vrijstaand-huis-bouwen-zwolle-1200x600-1
Vakantiehuis tussen Zwolle en Amersfoort

In het bos van Harderwijk ligt een perceel waar architect Keke d’Ancona een vakantiehuis op ontworpen heeft. Het project bevindt zich op een half uur rijden van onze bespreekruimte in Zwolle. Keke heeft intensief met de opdrachtgevers samengewerkt om ervoor te zorgen dat het ontwerp enerzijds voldoende ruimte had om de familie te accommoderen en anderzijds kostenbewust gebouwd kon worden. Een belangrijk thema bij het bouwen van een vakantiehuis dat deels voor verhuur bestemd is, is het ontwerp zo te construeren dat het degelijk is en lang mee gaat. De werkzaamheden van Studioschaeffer beperkte zich bij dit project tot het adviseren op het vlak van de laatste restpunten met betrekking tot bouwkosten en bouwkundige zaken. 

ga naar project
nieuwbouw-villa-water-architect-1200x600-1
Villa in Nieuwkoop

Deze vrijstaande villa in Nieuwkoop ligt in de nieuw ontwikkelde wijk Zuidhoek. Het kavel ligt op de kop van een schiereiland en heeft een weids uitzicht over de Nieuwkoopse plassen. Met een vrijwel gesloten gevel aan de straatkant en een volledig open gevel aan de waterzijde speelt de woning hier maximaal op in. Door de ligging in de hoek van het kavel wordt de tuin tussen de woning en de plassen geplaatst. De lage gelijkvloerse woning en eenzelfde materialisatie van het terras en de kade zorgen voor een geleidelijke overgang van het huis naar het water.

ga naar project
woonarkarchitect-1200x600-1
Slim ontworpen woonark

Voor deze recreatieve ark aan de Kager Plassen is ons gevraagd een ontwerp te maken voor het exterieur en interieur. De indeling van de woonark is volledig afgestemd op de omgeving. De focus van het ontwerp is het water en het prachtige uitzicht.

De gevels hebben hoge ramen die tot de totale hoogte van de woonark strekken. De gevelis bekleed met western red cedar latten. Dit materiaal is onderhoudsarm en verouderd op een natuurlijke wijze, hetgeen goed past bij de landelijke omgeving. Het zicht vanuit de woonark is op het water gericht. Het uitzicht speelt hierbij een grote rol maar dit is ook de zonzijde van de woonark. De indeling van het interieur is slim ontworpen door de omgeving centraal te stellen.

ga naar project