Duurzaam huis bouwen

Een duurzaam huis is een toekomstbestendig huis. Duurzaamheid van een nieuwe woning heeft niet alleen betrekking op het binnenklimaat maar ook de keuze in bouwmaterialen kan het duurzame karakter van een huis vormen. Al in de ontwerpfase is duurzaamheid een centraal thema. Een goed voorbeeld hiervan is de oriëntatie van de woning ten opzichte van de zon.

Wat zijn de mogelijkheden om een duurzaam huis te bouwen? Hieronder staan verschillende duurzame bouwtechnieken verder uitgelegd.

Ben je geïnspireerd of wil je met één van onze architecten brainstormen over hoe jouw huis duurzaam gebouwd kan worden? Kom dan langs op ons inloopspreekuur!

Energieneutraal huis bouwen

Een energieneutrale woning wekt, gemeten over een jaar, evenveel energie op als wordt verbruikt voor het huis en in het huishouden. Door middel van goede isolatie en slimme installaties wordt het energieverbruik geminimaliseerd.

Lees hier meer het bouwen van een energieneutraal huis.

ga naar pagina
Passiefhuis bouwen

Een passieve woning heeft een zeer laag energiegebruik en goed binnenklimaat, in de winter en zomer, zonder traditioneel verwarmings- of koelsysteem. Het energieverbruik van de woning moet zo laag mogelijk zijn. De hoofdideeën van een passiefhuis zijn: minimale hoeveelheid installaties, maximale isolatie en kierdichting en gebruikmaken van passieve zonne-energie.

Op deze pagina lees je hoe wij je verder kunnen helpen met het bouwen van een passiefhuis.

ga naar pagina