Duurzaamheid

Energieneutraal
Een energieneutrale woning wekt, gemeten over een jaar, evenveel energie op als wordt verbruikt voor het huis en in het huishouden. Door middel van goede isolatie en slimme installaties wordt het energie verbruik geminimaliseerd. Eigen energieopwekking zorgt voor de benodigde energie. 

Passief
Een passieve woning heeft een zeer laag energiegebruik en goed binnenklimaat, in de winter en zomer, zonder traditioneel verwarmings- of koelsysteem. Het energieverbruik van de woning moet zo laag mogelijk zijn. 

Om uw woning duurzaam te maken moet er in de ontwerpfase al rekening worden gehouden met slimme oplossingen. Een goed voorbeeld hiervan is de oriëntatie van de woning ten opzichte van de zon. De zon warmt in de winter de woning op. Om ervoor te zorgen dat de woning in de zomer niet te warmt wordt kan gebruik gemaakt worden van lamellen. In de zomer zorgen de lamellen voor het blokkeren van direct zonlicht in de woning. Terwijl in de winter de laagstaande zon direct de woning binnen kan komen. 

846f4763fa965f78aaf72e57a3c37a1d73bd5434 7cc7b13b34fbc0c7113f7bbd8ef4aa91731e4235
0972-st-pre-web-website-1200x600-gr11482483520
Duurzame waterwoning

Duurzaamheid begint ten eerste bij een goede organisatie van de plattegrond. Alle dienende ruimtes zijn in een gesloten volume aan de noordzijde gelegd. Dit zijn de ruimtes die geen of minder energie vragen en waar de bewoner niet langdurig verblijft. Vanuit energetisch oogpunt is het gunstig deze als buffer aan de noordzijde te leggen. Het wonen bevindt zich daarentegen aan de zuidzijde. De zuidzijde bestaat geheel uit glas zodat er maximaal geprofiteerd wordt van de zon en het uitzicht.

ga naar project
Duurzaam wonen door transformatie

Een duurzame aanpak in dit project heeft geresulteerd in de volgende energiebesparende maatregelen, vloerisolatie, buitengevelisolatie, WTW-unit, aansluiting voor PV-cellen en vloerverwarming in de woning. De belangrijkste energiebesparende maatregel is misschien wel de oriëntatie van het pand geweest.

ga naar project
tiny office
ga naar project
9-duurzaam-nieuwbouw-vrijstaand-glazen-pui-lamellen-1200x600-1
Duurzame woning in Wageningen

De wens van onze opdrachtgever was om een uiterst duurzame vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme duurzame oplossingen en een intensieve samenwerking is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.  

ga naar project