Kavels en zelfbouw

Je eigen huis ontwerpen en bouwen? Wij helpen je graag om je plannen concreet te maken.

Een kavel is de eerste stap om het bouwen van je eigen huis te realiseren. Op verschillende manieren worden kavels te koop aangeboden. Dit kan via de gemeente zijn of bijvoorbeeld via een projectontwikkelaar. Een handige website met een uitgebreid overzicht is Zelfbouw in Nederland. Door eerst in kaart te brengen wat je wensen zijn, vind je het perfecte perceel voor jouw nog te bouwen droomhuis.

Heb je een optie op een kavel of wil je een huis bouwen op eigen grond? Onze architecten kunnen meedenken over de opties tijdens het inloopspreekuur. Tijdens dit kosteloze gesprek denken wij mee over hoe je jouw wensen concreet kunt maken. We beantwoorden al je vragen en je informeren over mogelijke vervolgstappen. Het inloopspreekuur organiseren we in  Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Amsterdam en Leiden.

kavels-huis-bouwen-1200x500

Het nieuwbouw droomhuis kan er op allerlei verschillende manieren uitzien, maar ook op verschillende manieren kan een huis gebouwd worden. Wij zijn er goed in om je mee te nemen in dit proces en het woud aan keuzes voor jou inzichtelijk te maken. Natuurlijk hebben we zelf ook een heldere visie op het bouwen van een huis. Deze visie delen we graag met je.

We hebben een aantal nieuwbouw projecten met beschikbare kavels in kaart gebracht die momenteel beschikbaar zijn in Nederland. Ben je geïnteresseerd in je eigen huis bouwen op een perceel bij één van onderstaande nieuwbouw projecten of is je oog gevallen op een andere kavel?

Onze architecten kunnen samen met jou brainstormen in ons inloopspreekuur. Tijdens dit eerste gesprek kunnen we een stappenplan bespreken of met jouw wensen aan de slag voor een ontwerpschets.

Binckhorst Trekvlietzone - Den Haag

Nesselande - Rotterdam

Capadosestraat - Den Haag

Vroondaal - Den Haag

De Vrije Wilg - Dordrecht

Almere

Balk - Friesland

10-15163-uo-afb-2017-07-18-website-8-1024x568 9-12047-uo-afb-2014-10-15-gevel-bewerkt-3-1024x568
6-14064-uo-afb-2016-06-08-website-1200x600-slider-2
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
2-vrijstaande-villa-bouwkavel-zelfbouw-waddinxveen-architectenbureau-1200x600-1
Vrijstaande woning Waddinxveen

In Waddinxveen is een groot aantal bouwkavels uitgegeven in project ‘t Suyt. Voor een van de kavels aan het water hebben wij het ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning. In project ‘t Suyt gelden strakke regels voor goothoogte, de hellingshoek van het dak en de materialisering van de te bouwen woningen. In ons ontwerp hebben we gekozen voor passende materialisering in deze landelijke omgeving. Kenmerkend is de gepotdekselde zwart-houten gevelbekleding en de rieten kap. De glazen kubus aan de zijkant van de woning heeft een volledig glazen pui met zwart zinken bekleding. Zink verouderd op een prachtige natuurlijke wijze en sluit daarmee aan op de karakteristiek van de overige toegepaste materialen.

ga naar project
woonark-woonboot-vinkeveen-1-1200x600
Woonark Vinkeveen

In het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonboot in Vinkeveen wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.

ga naar project
woonark-architect-amsterdam-1200x600-1-compressed
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
woonark-waterwonen-terras-1200x600-1
Woonark met beschut terras

In samenwerking met de opdrachtgever en adviseurs hebben wij het ontwerp uitgewerkt voor deze tweelaags woonark. De woning heeft een vrijwel dichte gevel naar de steiger toe en oriënteert zich met grote glazen ruiten maximaal op het water. De leefverdieping boven is voorzien van een beschut terras zodat men altijd in de luwte kan zitten. De verzonken slaapverdieping wordt door middel van bovenlichten van voldoende licht voorzien zonder dat dit ten koste gaat van de privacy in de vertrekken.

ga naar project
9-boerderij-bouwen-architect-1200x600-1
Boerderij Krommenie

In Krommenie hebben wij een vervallen monumentale boerderij vrijwel geheel gesloopt en opnieuw opgetrokken. De voormalige functie van het gebouw-ensemble was een woonfunctie in het voormalige woonhuis en een winkelfunctie in de voormalige schuur. In de nieuw gemaakte situatie zijn het voormalige woonhuis en de voormalige schuur beide een zelfstandige woning geworden. Bij het ontwerp van de indeling zijn wij uitgegaan van de originele structuur van de bestaande boerderij. De bestaande boerderij en het bestaande woonhuis worden gesloopt en opnieuw opgebouwd.

ga naar project
6-terraswoning-huis-bouwen-suriname-paramaribo-1200x600-1
Terraswoning in Paramaribo

In Paramaribo, Suriname hebben wij het ontwerp gemaakt voor deze vrijstaande villa. Deze woning aan de Prakikistraat bestaat uit twee bouwvolumes gescheiden door een entreehal. Één volume bevat de woonruimten en één volume bevat de slaapkamers. De entreehal heeft aan beide zijden een terras. In de volumes zit een hoekverdraaiing. De hoekverdraaiing komt voort uit de meest voorkomende windrichting in Paramaribo. 

ga naar project
waterwoning-betonnen-bak-1200x600-1
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in een verdiepte bak, onderwater, extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. In het traditionele systeem worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. 

ga naar project
maisonette-woonark-architect-1200x600-1
Maisonettes in woonark

Deze woonark is verdeeld in vier maisonettes. De slaapfuncties bevinden zich op de onderste verdieping, terwijl de woonfuncties op de open bovenverdieping gesitueerd zijn. De twee lagen zijn door middel van een groot trapgat ruimtelijk met elkaar verbonden. Aan de landzijde zijn alle woningen voorzien van een grote tuin.

ga naar project