2024-02-23-nieuwsitem-klimaat-768x525

Klimaatbestendig wonen

Heb je je ooit afgevraagd of je woning klaar is voor de uitdagingen van morgen? Recent onderzoek, zoals eerder deze week is gepubliceerd door de NOS, benadrukt het belang van bewustzijn over klimaatrisico’s voor huiseigenaren. Huiseigenaren weten vaak weinig over welke invloeden klimaatveranderingen hebben op hun eigen woning. 

Naast het schommelende waterniveau zijn ook de pieken in onze temperaturen gestegen en loopt biodiversiteit terug. Elk type huis heeft zijn eigen skelet en jas en vraagt daarom om een eigen aanpak. 

Wij helpen je graag bij het klimaatbestendig maken van je woning. Wij kijken verder dan alleen technische oplossingen. We nemen de locatie, de woning en de gebruikers mee in onze ontwerpen. Zo creëren we duurzame en leefbare ruimtes die bestand zijn tegen de uitdagingen van morgen.

Onze expertise
Onze aanpak is integraal en op maat gemaakt voor jouw behoeften. Wij adviseren je over slimme low-tech oplossingen, zoals na-isolatie, zonwering en nachtventilatie. Wij inventariseren de installatie opties en denken mee over energiezuinig gebruikmaken van de woning met oog voor specifieke wensen en gewoonten van de huiseigenaren. Ons streven is echt maatwerk te leveren!

Bij Studioschaeffer geloven we in groen voor een leefbare stad. Groene gevels en daken verminderen hittestress en dragen bij aan de biodiversiteit.

Wil je meer weten over het verduurzamen van jouw woning? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van jouw duurzame ambities. Samen kunnen we onze steden en woningen klimaatbestendig maken en een leefbare toekomst creëren.

Wil je een afspraak maken?

Klik hier!