Ons Team

Studioschaeffer is in 2004 opgericht door Bas van den Broeck, Jeroen Lange en Maarten Innemee. De architecten werken al samen sinds hun studie aan de TU in Delft. Het bureau bestaat uit een team van enthousiaste architecten, bouwkundigen, ondersteunend personeel en stagiairs. 

team-studioschaeffer-architecten

"Wij staan voor heldere en open communicatie."

Onze communicatie begint al op onze website. Hier geven wij inzicht in de mogelijkheden en in onze werkzaamheden. Een heldere communicatie betekent voor ons ook een duidelijke onderbouwing van het ontwerp met functionele, esthetische en financiële argumenten. Zo weet je straks exact waarom er voor een bepaalde oplossing is gekozen. 

Kennis en ervaring 
Als architectenbureau zijn wij gespecialiseerd in het werken met particuliere opdrachtgevers. Wij leveren de volgende diensten: ontwerpwerkzaamheden, tekenwerkzaamheden, bouwbegeleiding, bouwkostenramingen, visualisaties, vergunningaanvragen, verkooppresentaties, aanbestedingen en bestek schrijven. In algemene zin kan je ervan uitgaan dat wij onszelf tot doel stellen om je zo goed mogelijk te helpen bij alles wat met jouw verbouwing te maken heeft. Daarnaast geeft ons brede netwerk van externe adviseurs en aannemers ons de mogelijkheid om jou altijd met de geschikte partijen in contact te brengen.

Verder hebben we veel ervaring met grootschalige transformatie projecten. Laat je inspireren of neem contact met ons op om jouw plannen door te spreken.

In Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Leiden organiseren wij elke week een inloopspreekuur. Kom langs voor een vrijblijvende brainstormsessie met één van onze architecten!

architecten-jeroen-lange-bas-v-d-broeck-maarten-innmee architecten-studioschaeffer-aan-het-werk studioschaeffer-architecten-ontwerpen
studioschaefferarchitecteninloopspreekuurdenhaag-768x768-1

Regioarchitecten Den Haag

bekijk
studioschaefferarchitecteninloopspreekuurrotterdam-768x768

Regioarchitect Rotterdam

bekijk
inloopspreekuurarchitectenbureauzwolle-768x768-1

Regioarchitect Zwolle

bekijk
studioschaefferarchitecteninloopspreekuuramsterdam-768x768

Regioarchitecten Amsterdam

bekijk

Regioarchitect Leiden

bekijk hier
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in een verdiepte bak, onderwater, extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. In het traditionele systeem worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. 

ga naar project
Maisonettes in woonark

Deze woonark is verdeeld in vier maisonettes. De slaapfuncties bevinden zich op de onderste verdieping, terwijl de woonfuncties op de open bovenverdieping gesitueerd zijn. De twee lagen zijn door middel van een groot trapgat ruimtelijk met elkaar verbonden. Aan de landzijde zijn alle woningen voorzien van een grote tuin.

ga naar project
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
Vrijstaande woning Waddinxveen

In Waddinxveen is een groot aantal bouwkavels uitgegeven in project ‘t Suyt. Voor een van de kavels aan het water hebben wij het ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning. In project ‘t Suyt gelden strakke regels voor goothoogte, de hellingshoek van het dak en de materialisering van de te bouwen woningen. In ons ontwerp hebben we gekozen voor passende materialisering in deze landelijke omgeving. Kenmerkend is de gepotdekselde zwart-houten gevelbekleding en de rieten kap. De glazen kubus aan de zijkant van de woning heeft een volledig glazen pui met zwart zinken bekleding. Zink verouderd op een prachtige natuurlijke wijze en sluit daarmee aan op de karakteristiek van de overige toegepaste materialen.

ga naar project
Boerderij Krommenie

In Krommenie hebben wij een vervallen monumentale boerderij vrijwel geheel gesloopt en opnieuw opgetrokken. De voormalige functie van het gebouw-ensemble was een woonfunctie in het voormalige woonhuis en een winkelfunctie in de voormalige schuur. In de nieuw gemaakte situatie zijn het voormalige woonhuis en de voormalige schuur beide een zelfstandige woning geworden. Bij het ontwerp van de indeling zijn wij uitgegaan van de originele structuur van de bestaande boerderij. De bestaande boerderij en het bestaande woonhuis worden gesloopt en opnieuw opgebouwd.

ga naar project
Woonark met beschut terras

In samenwerking met de opdrachtgever en adviseurs hebben wij het ontwerp uitgewerkt voor deze tweelaags woonark. De woning heeft een vrijwel dichte gevel naar de steiger toe en oriënteert zich met grote glazen ruiten maximaal op het water. De leefverdieping boven is voorzien van een beschut terras zodat men altijd in de luwte kan zitten. De verzonken slaapverdieping wordt door middel van bovenlichten van voldoende licht voorzien zonder dat dit ten koste gaat van de privacy in de vertrekken.

ga naar project
Terraswoning in Paramaribo

In Paramaribo, Suriname hebben wij het ontwerp gemaakt voor deze vrijstaande villa. Deze woning aan de Prakikistraat bestaat uit twee bouwvolumes gescheiden door een entreehal. Één volume bevat de woonruimten en één volume bevat de slaapkamers. De entreehal heeft aan beide zijden een terras. In de volumes zit een hoekverdraaiing. De hoekverdraaiing komt voort uit de meest voorkomende windrichting in Paramaribo. 

ga naar project
Woonark Vinkeveen

In het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonboot in Vinkeveen wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project