Inloopspreekuur: brainstormen en advies

In gedachten heb je misschien al een beeld gevormd van het resultaat van jullie bouwplannen; genieten van een drankje op je nieuwe dakterras, een diner met vrienden in je riante woonkeuken, een totaal vernieuwde woning door een volledige verbouwing of het bouwen van je eigen droomhuis. Tijdens het kosteloze inloopspreekuur denken wij graag met je mee om deze plannen concreet te maken. Schetsen, brainstormen of meer informatie over proces en regelgeving, alles is mogelijk.

inloopspreekuur-maarten-innemee

"Kom langs voor een kosteloos gesprek!"


De gang van zaken tijdens het inloopspreekuur is heel simpel: vertel ons wat je wensen zijn en wij denken vrijblijvend met je mee hoe je deze wensen concreet kunt maken. Verder beantwoorden we graag je vragen en informeren je over de mogelijke vervolgstappen.

Neem vooral (oude) tekeningen, foto’s en/of schetsen mee naar het spreekuur, want dat helpt ons zo optimaal mogelijk mee te denken.

Het inloopspreekuur organiseren wij in Den Haag, Leiden en in Amsterdam. Het inloopspreekuur van Rotterdam vindt tijdelijk in Den Haag plaats.

studioschaeffer-regio-architecten-team at-the-office-studioschaefffer-architecten studioschaeffer-architecten-bureau
regio-architecten-team-inloopspreekuur

Regioarchitecten Den Haag

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-jeroen-lange-min

Regioarchitect Rotterdam

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-bas-van-den-broeck

Regioarchitect Leiden

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-maarten-innemee

Regioarchitect Amsterdam

bekijk hier
Tiny house als uitbreiding kantoor

Een inbreiding zo ontwerpen dat deze opgaat in zijn omgeving. Dit tiny house als uitbreiding van een kantoor voldoet aan deze wensen. Hiervoor zorgen de lichtgrijze zinken randen, het groene dak en de in de tuin verzonken uitvoering. Een geslaagd ontwerp in opdracht van en in samenwerking met Energy Guards.

ga naar project
Vrijstaande woningen Rijswijk

In Rijswijk hebben wij het ontwerp gemaakt voor 3 vrijstaande woningen die zijn ontwikkelt door Lammertink Groep. De woningen zijn in traditionele stijl ontworpen en in overleg met de koper is het materiaalgebruik vastgesteld. De keuze van een pannendak of een rieten kap is een voorbeeld van deze keuzes.

ga naar project
Woonark in Corten staal

Het uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark in Broek in Waterland was om de horizontaliteit van het bestaande landschap te vertalen in de compositie van deze tweelaagse woonark. Dit is gedaan door een mooie horizontale belijning in de gevel te maken en daarnaast door goed na te denken over de indeling van de kozijnen en de algehele opzet van de woonark.

ga naar project
Vakantiewoning aan het water

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is dit vakantiehuisje ontworpen. De gevelbekleding en kleur van de goot refereert aan een traditioneel bijgebouw, terwijl de kapvorm een eigenwijze en eigentijdse twist aan dit beeld geeft. De harmonicapuien zorgen dat het vakantiehuisje geheel naar de tuin te openen is. Omdat het huisje maar een beperkt oppervlak mocht hebben is er zeer efficiënt met de ruimte omgegaan.

ga naar project
"Dit is ons droomhuis"

Een duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.

ga naar project
Duurzame woning in Wageningen

De wens van onze opdrachtgever was om een uiterst duurzame vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme oplossingen en een intensieve samenwerking is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.  

ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas

In opdracht van Scouting Pocahontas is zowel het clubhuis als het botenhuis gerealiseerd. Het botenhuis staat aan de rand van het water en heeft een hijsbalk waarmee boten uit het water direct naar binnen kunnen worden gehesen. De vorm van het botenhuis verwijst enerzijds naar een omgekeerde boot en anderzijds naar een tent. Een vorm die volgens ons het best past bij deze scoutingvereniging. Door gebruik te maken van een gestandaardiseerde bouwmethode is er gebouwd binnen een minimaal budget.  Voor dit project zijn wij genomineerd voor de Gemma Smid Architectuurprijs 2016.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Duurzame waterwoning

Duurzaamheid begint ten eerste bij een goede organisatie van de plattegrond. Alle dienende ruimtes zijn in een gesloten volume aan de noordzijde gelegd. Dit zijn de ruimtes die geen of minder energie vragen en waar de bewoner niet langdurig verblijft. Vanuit energetisch oogpunt is het gunstig deze als buffer aan de noordzijde te leggen. Het wonen bevindt zich daarentegen aan de zuidzijde. De zuidzijde bestaat geheel uit glas zodat er maximaal geprofiteerd wordt van de zon en het uitzicht.

ga naar project