ga terug naar projectenoverzicht

Wonen aan het water

Modern huis met uitzicht over de Langeraarse plassen

De wens van de familie Wassenburg was een vrijstaande moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

Project: 12047
Jaar: 2012
Locatie: Langeraarseweg - Ter Aar
Omschrijving: Vrijstaande woning met uitzicht op het water
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, ontwerp

Het ontwerp voor de vrijstaande woning bestaat uit een gesloten en een open volume. In het gesloten volume zijn de functies die los staan van het wonen zoals de garage, de bijkeuken en het atelier ondergebracht. Dit volume heeft dezelfde richting als de haakse slootjes van de Langeraarseplas en zat daarmee de woning 'vast' op de locatie. Daarnaast is het volume zo geplaatst dat het overgebleven deel van de tuin in de middag en avond zon heeft.

vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-plattegrond-bouwtekening-768x525-1 vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-plattegrond-bouwtekening-768x525-2

In het open volume zijn het zit- en eetgedeelte en de keuken geplaatst. Het open gedeelte is aan de achterzijde gesloten en aan de voorzijde, de waterkant-zijde open. Op deze manier wordt optimaal genoten van wonen aan het water.

3-vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-architectenbureau-768x525-1

De glazen voorgevel geeft een fantastisch uitzicht op de tuin en de Langeraarse plas. Het open volume kenmerkt zich door de centraal geplaatste vide die het interieur verticaal verbindt.

vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-architectenbureau-768x525-2
vrijstaand-villa-nieuwbouw-water-architectenbureau-1200x600-3
Tiny house als uitbreiding kantoor

Een inbreiding zo ontwerpen dat deze opgaat in zijn omgeving. Dit tiny house als uitbreiding van een kantoor voldoet aan deze wensen. Hiervoor zorgen de lichtgrijze zinken randen en de in de tuin verzonken uitvoering. Ook is dit tiny house voorzien van een groendak. Het sedum dak zorgt voor een natuurlijke uitstraling en heeft daarnaast ook een functionele functie. 

ga naar project
"Dit is ons droomhuis"

Een duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette voor de bouwkavel waar zij een optie op hadden. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces voor deze vrijstaande woning hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
Woning voor en door interieurarchitect Blomme
ga naar project
Ruim wonen in een historische tramremise

Ruim wonen in een historische tramremise gesitueerd in een bosrijke omgeving. Momenteel werken we aan deze vrijstaande woning in Castricum op het landgoed Duin en Bosch. Aan de basis van dit plan ligt de tramremise die is overgebleven uit deze tijd. De tramremise heeft een monumentale status. De monumentale waarde van de remise zit voornamelijk in het typologisch unieke en het cultuurhistorische als herinnering naar het verleden.

ga naar project
Duurzaam droomhuis in de duinen

Je eigen droomhuis bouwen op loopafstand van het strand. Een uniek huis bouwen compleet naar hun wensen, met deze opgave kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Op het plan Schapenatjesduin Oost realiseert de gemeente Den Haag 55 zelfbouwkavels omringt met natuur, dit sluit mooi aan bij de wens van onze opdrachtgever om hun eigen woning te bouwen in de Haagse duinen.

ga naar project
Duurzame woning in Wageningen

De wens van onze opdrachtgever was om een uiterst duurzame vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme duurzame oplossingen en een intensieve samenwerking is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.  

ga naar project
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project
Schuurwoning in het Veluwse bos

Een toekomstbestendige schuurwoning in het bos en veel connectie tussen binnen en buiten, met dit uitgangspunt kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Aansluitend bij deze wens werd een kavel gevonden in het bosrijke gebied van Epe.

ga naar project