ga terug naar projectenoverzicht

Duurzame nieuwbouwwoning in Wageningen

De wens van de opdrachtgever was om een passieve vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme duurzame oplossingen en een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en architect Keke d’Ancona is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.

Project: 15277
Jaar: 2016
Locatie: Wageningen
Omschrijving: Duurzame nieuwbouwwoning door architect Keke d'Ancona
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp

De grote glazen pui in de voorgevel is voorzien van houten lamellen. Dit zorgt ervoor dat de hoge zomerzon buiten gehouden wordt, in de winter warmt de laagstaande zon de woning op. De oriëntatie van het gebouw, natuurlijke materialen, hoge isolatiewaarde, zonnepanelen & warmtepomp zorgen ervoor dat deze woning zeer duurzaam en energiezuinig is.

nieuwbouw-wageningen-duurzaam-768x525

De ramen zijn zo vorm gegeven dat ze het uitzicht maximaal tot zijn recht laten komen. Zo is het raam bij de keuken precies een doorkijk op stahoogte naar buiten en heeft het raam in de woonkamer de juiste afmetingen zodat je zittend van het uitzicht kunt genieten.

16-plattegrond-bouwtekening-duurzaam-nieuwbouw-vrijstaand-1

Het interieur is ontworpen om een kern van trappenhuis en kasten. Deze kern loopt van kelder naar de eerste verdieping. De wens van de opdrachtgever om een rondje te kunnen lopen door het huis zorgt voor veel zichtlijnen. Door middel van plafond hoge schuivende delen zijn de verschillende ruimten van elkaar af te scheiden, dit maakt de woning zeer flexibel.

58-plattegrond-bouwtekening-duurzaam-nieuwbouw-vrijstaand-2