ga terug naar projectenoverzicht

Transformatie van school- naar woongebouw

De voormalige huishoudschool aan de Ruijterstraat in de Haagse Zeeheldenkwartier wordt getransformeerd naar een woongebouw met twaalf rug-aan-rug hofwoningen en drie luxe stadsvilla’s.

De originele hoofdbebouwing is in de footprint ongewijzigde gebleven en als uitgangspunt genomen. Deze bebouwing zal voorzien worden van een dakopbouw. Door de inpassing op een binnenterrein, dicht op de omliggende bebouwing, is de kapverdieping ontworpen als 5e gevel. En vormt het uitgangspunt van het gehele ontwerp. De woningen zullen een oriëntatie naar boven krijgen in plaats van naar de zijkant. Zodoende wordt de privacy van zowel de woningen als de belendende percelen zoveel mogelijk bewaakt.

Project: 17177
Jaar: 2019
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Oude huishoudschool transformeert naar vijftien luxe stadswoningen

"De welstandcommissie achtte de voorgestelde typologie inventief"


- Quote van de welstandcommissie - 

transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-768x525-1 transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-768x525-2

In het nieuwe daklandschap is een bijzondere wereld gecreëerd met daktuinen, terrassen en patio’s. De schuine dakvlakken zorgen voor intieme ruimten in en onder het dak. In het lichtgrijze roeven dak zijn grote openingen ontworpen waarin dakramen en zonnepanelen zijn opgenomen.

1-transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-768x650-2

Centraal in het woongebouw is de hoofdentree opgenomen voor 6 hofwoningen en 1 stadsvilla. Deze centrale entree is ontworpen als overgang tussen de twee verschillende dakvlakken.

Dit transformatieproject betreft het ontwikkelproject NXT LVL Townhouses. Dit project is uitgevoerd in opdracht van Canopy Investments BV.

1-transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-768x650-3
Nieuwe appartementen op een historische locatie in het stadshart van Den Haag

Op het binnenterrein van dit hofje zijn de oude stallen getransformeerd naar twee unieke stadswoningen. 

De grootste uitdaging was een passend ontwerp voor de drielaags woning in de Juffrouw Idazaal. Een ruimtelijke oplossing met een bijzondere trap en glazenvloeren hebben de bestaande ruimte omgeturnd in een unieke stadswoning midden in het centrum van Den Haag.


ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
3-transformatie-ruijterstraat-den-haag-stadsvilla-1200x600-1
Drie luxe stadsvilla’s in voormalig schoolgebouw

Een moderne stadsvilla met een ruim woonoppervlak, karakteristieke ruimten in een klassieke omgeving. Deze termen zijn kenmerkend voor de drie luxe Garden Lofts die worden gerealiseerd in het Zeeheldenkwartier in Den Haag.

De grootste uitdaging in ons ontwerp was om daglicht toe te voegen aan elke woning. Om dit te realiseren is elke woning ingericht als patiowoning. De relatie met de buitenruimte wordt versterkt door het licht en de ruimtelijkheid van de woning.

ga naar project