ga terug naar projectenoverzicht

Nieuwbouwwoning in Gelderland

Bij dit ontwerp voor een losstaande nieuwbouwwoning in Gelderland stonden twee dingen centraal: een open privé achterzijde waar interieur en exterieur met een open ‘flow’ met elkaar verbonden zijn en het aansluiten van het ontwerp bij de horizontaliteit van het landschap. Het ontwerp bestaat uit 3 betonnen vloeren waartussen bakstenen muren en aluminium kozijnen elkaar afwisselen.

Project: 20308
Jaar: 2020
Locatie: Twello
Omschrijving: Losstand nieuwbouwwoning
Werkzaamheden: aanvraag beginseluitspraak, aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding, bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, kostenraming, ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp, splitsingstekeningen, studie, voorlopig ontwerp

De opdrachtgevers hadden de wens om de stad te verlaten en terug te keren naar hun ‘roots’ in het oosten van Nederland. Toen ze een aantal kavels op het oog waren gekomen hebben ze ons gevraagd mee te kijken naar de mogelijkheden. Het controleren van het bestemmingsplan is dan de voornaamste manier om te zien wat de mogelijkheden zijn voor het ontwerp van een huis. Hoe groot mag er gebouwd worden? En hoe hoog? En worden er bijvoorbeeld specifieke eisen gesteld aan duurzaamheid, archeologie of het waterschap? Na het in kaart brengen van het bestemmingsplan en de wensen van de klant hebben we hen begeleid door de fases van het voorlopig ontwerp, de concept aanvraag, het definitief ontwerp en uiteindelijk de vergunningsaanvraag. Nadat de vergunning verleend is hebben we ook geholpen met het zoeken van aannemers en het beoordelen van hun offertes (de aanbesteding) en het uitwerken van de tekeningen ter voorbereiding van de bouw. Vanaf het eerste initiatief tot aan de start van de bouw duurt ongeveer een jaar.

28-2-20308-de-schaker-oost-ll-kavel-13-768x525 63-21-20308-de-schaker-oost-ll-kavel-13-768x525

 

67-3-20308-de-schaker-oost-ll-kavel-13-768x1000 31-20308-de-schaker-oost-ll-kavel-13-768x1000

 

42-4-20308-de-schaker-oost-ll-kavel-13-768x1000
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
2-vrijstaande-villa-bouwkavel-zelfbouw-waddinxveen-architectenbureau-1200x600-1
Vrijstaande woning Waddinxveen

In Waddinxveen is een groot aantal bouwkavels uitgegeven in project ‘t Suyt. Voor een van de kavels aan het water hebben wij het ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning. In project ‘t Suyt gelden strakke regels voor goothoogte, de hellingshoek van het dak en de materialisering van de te bouwen woningen. In ons ontwerp hebben we gekozen voor passende materialisering in deze landelijke omgeving. Kenmerkend is de gepotdekselde zwart-houten gevelbekleding en de rieten kap. De glazen kubus aan de zijkant van de woning heeft een volledig glazen pui met zwart zinken bekleding. Zink verouderd op een prachtige natuurlijke wijze en sluit daarmee aan op de karakteristiek van de overige toegepaste materialen.

ga naar project
"Dit is ons droomhuis"

Een duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette voor de bouwkavel waar zij een optie op hadden. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces voor deze vrijstaande woning hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.

ga naar project