ga terug naar projectenoverzicht

Vrijstaande woning Waddinxveen

Villa met rieten kap

In Waddinxveen is een groot aantal bouwkavels uitgegeven in project ‘t Suyt. Voor een van de kavels aan het water hebben wij het ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning. In project ‘t Suyt gelden strakke regels voor goothoogte, de hellingshoek van het dak en de materialisering van de te bouwen woningen. In ons ontwerp hebben we gekozen voor passende materialisering in deze landelijke omgeving. Kenmerkend is de gepotdekselde zwart-houten gevelbekleding en de rieten kap. De glazen kubus aan de zijkant van de woning heeft een volledig glazen pui met zwart zinken bekleding. Zink verouderd op een prachtige natuurlijke wijze en sluit daarmee aan op de karakteristiek van de overige toegepaste materialen.

Project: 13027
Jaar: 2014
Locatie: Florijnlaan - Waddinxveen
Omschrijving: Vrijstaande woning Waddinxveen
Werkzaamheden: ontwerp, voorlopig ontwerp

"Zink legt accent in landelijke omgeving"


Aan de zijgevel, die uitkijkt over de weide, is ter plaatse van de keuken een accent gemaakt in de vorm van een vierkante aanbouw. Deze glazen kubus heeft een volledig glazen pui met een zwarte zinkbekleding. De woning heeft aan de waterzijde een volledig uit glas opgetrokken gevel, terwijl de voorgevel, die naar de straat gekeerd is een gesloten architectuur heeft.

a58a840f82f6057f12156984c5c3fcf4fbfa72aa 7c259b0b598b8a6ade9516bfc2999eae01fa0071

In het interieur is een deel van de verdiepingsvloer weggelaten, zodat vanuit de woonkamer direct tot in de nok gekeken kan worden: een spectaculair gezicht!

13207-vo-pre-web-website-1200x768-kl2new-gb1481793766

De open haard is zowel van binnenuit te gebruiken als vanaf het terras en heeft hiermee een centrale rol in de beleving van deze villa.

13207-vo-pre-web-website-1200x768-kl1new-gb1481793767
13207-vo-pre-web-website-1200x600-gr31481793999
Tiny house als uitbreiding kantoor

Een inbreiding zo ontwerpen dat deze opgaat in zijn omgeving. Dit tiny house als uitbreiding van een kantoor voldoet aan deze wensen. Hiervoor zorgen de lichtgrijze zinken randen, het groene dak en de in de tuin verzonken uitvoering. Een geslaagd ontwerp in opdracht van en in samenwerking met Energy Guards.

ga naar project
Vrijstaande woningen Rijswijk

In Rijswijk hebben wij het ontwerp gemaakt voor 3 vrijstaande woningen die zijn ontwikkelt door Lammertink Groep. De woningen zijn in traditionele stijl ontworpen en in overleg met de koper is het materiaalgebruik vastgesteld. De keuze van een pannendak of een rieten kap is een voorbeeld van deze keuzes.

ga naar project
Woonark in Corten staal

Het uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark in Broek in Waterland was om de horizontaliteit van het bestaande landschap te vertalen in de compositie van deze tweelaagse woonark. Dit is gedaan door een mooie horizontale belijning in de gevel te maken en daarnaast door goed na te denken over de indeling van de kozijnen en de algehele opzet van de woonark.

ga naar project
Vakantiewoning aan het water

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is dit vakantiehuisje ontworpen. De gevelbekleding en kleur van de goot refereert aan een traditioneel bijgebouw, terwijl de kapvorm een eigenwijze en eigentijdse twist aan dit beeld geeft. De harmonicapuien zorgen dat het vakantiehuisje geheel naar de tuin te openen is. Omdat het huisje maar een beperkt oppervlak mocht hebben is er zeer efficiënt met de ruimte omgegaan.

ga naar project
"Dit is ons droomhuis"

Een duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.

ga naar project
Duurzame woning in Wageningen

De wens van onze opdrachtgever was om een uiterst duurzame vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme oplossingen en een intensieve samenwerking is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.  

ga naar project
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas

In opdracht van Scouting Pocahontas is zowel het clubhuis als het botenhuis gerealiseerd. Het botenhuis staat aan de rand van het water en heeft een hijsbalk waarmee boten uit het water direct naar binnen kunnen worden gehesen. De vorm van het botenhuis verwijst enerzijds naar een omgekeerde boot en anderzijds naar een tent. Een vorm die volgens ons het best past bij deze scoutingvereniging. Door gebruik te maken van een gestandaardiseerde bouwmethode is er gebouwd binnen een minimaal budget.  Voor dit project zijn wij genomineerd voor de Gemma Smid Architectuurprijs 2016.

ga naar project
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
Duurzame waterwoning

Duurzaamheid begint ten eerste bij een goede organisatie van de plattegrond. Alle dienende ruimtes zijn in een gesloten volume aan de noordzijde gelegd. Dit zijn de ruimtes die geen of minder energie vragen en waar de bewoner niet langdurig verblijft. Vanuit energetisch oogpunt is het gunstig deze als buffer aan de noordzijde te leggen. Het wonen bevindt zich daarentegen aan de zuidzijde. De zuidzijde bestaat geheel uit glas zodat er maximaal geprofiteerd wordt van de zon en het uitzicht.

ga naar project