ga terug naar projectenoverzicht

Duurzame nieuwbouw boswoning

Op het landgoed Traasterbos aan een landschappelijke oude laan staat een boshuis uit de jaren 30. Dit vrijstaande huis is te duur om op te knappen en is qua indeling niet geschikt voor deze tijd. Daarom hebben wij een ontwerp gemaakt voor een nieuwbouwwoning.

De nieuwbouwwoning moest groot worden, maar niet te zichtbaar zijn. Het ontwerp bestaat daarom uit één verdieping met een kelder. De constante temperatuur beneden in de kelder is ideaal om in te slapen. Het duurzaamheidsaspect is meegenomen in het ontwerp: er is gekozen voor houtenskeletbouw met grote overstekken.

Project: 22083
Jaar: 2022
Locatie: Lettele
Omschrijving: Nieuwbouw
Werkzaamheden: ontwerp

De woning ligt aan een weiland midden in het bos: aan de ene kant een weiland en aan de andere kant een bostuin. Deze landschappelijke inrichting willen wij naar binnenhalen. De entree is wat ingetogen, maar de grote raamopening naar het bos gericht zorgt ervoor dat de privévertrekken de uitzichten naar binnen halen. De plattegrond is ontworpen in een T-vorm. Deze verdeling in ruimtes geeft richting aan de zichtlijnen vanuit de woning en zorgt voor knusse plekjes.