ga terug naar projectenoverzicht

Nieuwbouw notariswoning in Rijswijk

Dat nieuwbouw niet altijd in moderne stijl hoeft te zijn, blijkt uit dit project in Rijswijk. Voor een nieuwbouwwoning in Rijswijk hebben wij dit ontwerp gemaakt van een chique notariswoning.

Project: 18274
Jaar: 2018
Locatie: Rijswijk
Omschrijving: Nieuwbouw notariswoning
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, splitsingstekeningen, studie, voorlopig ontwerp

Op dit perceel was in het verleden een tuinbouwbedrijf gevestigd, maar door een functiewijziging in het bestemmingsplan is hier de mogelijkheid ontstaan voor het plaatsen van een woning. Onze opdrachtgever is naar ons toegekomen met de vraag of wij een notariswoning konden ontwerpen voor dit nieuwbouwproject.

Er zijn enkele belangrijke details die bij deze woning het klassieke beeld creëren van een notariswoning. De natuurstenen rand onderaan de woning geeft het geheel de kenmerkende massieve uitstraling. De trede voor de voordeur en het Franse balkon erboven, de details in het metselwerk en de lichte dakrand maken deze typische stijl af.

De indeling van dit huis is naar wens van de opdrachtgever opgebouwd rondom een centrale hal met een groot trappenhuis. Op de etage bevinden zich twee slaapkamers met aangrenzende speelruimtes, terwijl de master bedroom met badkamer zich op de bovenste verdieping bevindt.

Het huis is goed geïsoleerd en er zijn zonnepanelen op het dak gemaakt, zodat het klassieke design toch gericht is op de toekomst. Droom jij ook van een nieuwbouwhuis, in welke stijl dan ook? Wij staan voor je klaar om het plan te verwezenlijken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken!


nieuwbouw-notariswoning-rijswijk-768x525-1

 

nieuwbouw-notariswoning-rijswijk-768x525-2

 

nieuwbouw-notariswoning-rijswijk-768x525-3
nieuwbouw-notariswoning-rijswijk-1200x600-3
Nieuwbouwwoning in Gelderland

Bij dit ontwerp voor een losstaande nieuwbouwwoning in Gelderland stonden twee dingen centraal: een open privé achterzijde waar interieur en exterieur met een open ‘flow’ met elkaar verbonden zijn en het aansluiten van het ontwerp bij de horizontaliteit van het landschap. Het ontwerp bestaat uit 3 betonnen vloeren waartussen bakstenen muren en aluminium kozijnen elkaar afwisselen.

ga naar project
nieuwbouw-schuurwoning-duurzaam-clt-1200x600-01
Schuurwoning gebouwd met CLT

Een duurzame schuurwoning als aanvulling op het landschap. Door de typische kapvorm en zwarte houten gevelbekleding lijkt het alsof de woning er altijd al heeft gestaan. Door ambitieus en bewust opdrachtgeverschap is er gekozen om deze woning met CLT (Cross-laminated timber / kruislaaghout) te vervaardigen. Dat is een houtbouwmethode met zeer snelle bouwtijden en een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld beton of staal.

ga naar project