ga terug naar projectenoverzicht

Nieuwbouw notariswoning in Rijswijk

Dat nieuwbouw niet altijd in moderne stijl hoeft te zijn, blijkt uit dit project in Rijswijk. Voor een nieuwbouwwoning in Rijswijk hebben wij dit ontwerp gemaakt van een chique notariswoning.

Project: 18274
Jaar: 2018
Locatie: Rijswijk
Omschrijving: Nieuwbouw notariswoning
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, splitsingstekeningen, studie, voorlopig ontwerp

Op dit perceel was in het verleden een tuinbouwbedrijf gevestigd, maar door een functiewijziging in het bestemmingsplan is hier de mogelijkheid ontstaan voor het plaatsen van een woning. Onze opdrachtgever is naar ons toegekomen met de vraag of wij een notariswoning konden ontwerpen voor dit nieuwbouwproject.

Er zijn enkele belangrijke details die bij deze woning het klassieke beeld creëren van een notariswoning. De natuurstenen rand onderaan de woning geeft het geheel de kenmerkende massieve uitstraling. De trede voor de voordeur en het Franse balkon erboven, de details in het metselwerk en de lichte dakrand maken deze typische stijl af.

De indeling van dit huis is naar wens van de opdrachtgever opgebouwd rondom een centrale hal met een groot trappenhuis. Op de etage bevinden zich twee slaapkamers met aangrenzende speelruimtes, terwijl de master bedroom met badkamer zich op de bovenste verdieping bevindt.

Het huis is goed geïsoleerd en er zijn zonnepanelen op het dak gemaakt, zodat het klassieke design toch gericht is op de toekomst. Droom jij ook van een nieuwbouwhuis, in welke stijl dan ook? Wij staan voor je klaar om het plan te verwezenlijken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken!


nieuwbouw-notariswoning-rijswijk-768x525-1

 

nieuwbouw-notariswoning-rijswijk-768x525-2

 

nieuwbouw-notariswoning-rijswijk-768x525-3
Een vrijstaande woning als binnenstedelijke inbreiding
ga naar project
Vrij wonen met geweldig uitzicht op de Kagerplassen
ga naar project
63-1-20513-noordweg-125-1200x600
Moderne statige nieuwbouw villa

Aan de Noordweg in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een moderne nieuwbouwwoning.

ga naar project
1-22083-lettele-1200x600
Duurzame nieuwbouw boswoning

Op het landgoed Traasterbos aan een landschappelijke oude laan staat een boshuis uit de jaren 30. Dit vrijstaande huis is te duur om op te knappen en is qua indeling niet geschikt voor deze tijd. Daarom hebben wij een ontwerp gemaakt voor een nieuwbouwwoning.

De nieuwbouwwoning moest groot worden, maar niet te zichtbaar zijn. Het ontwerp bestaat daarom uit één verdieping met een kelder. De constante temperatuur beneden in de kelder is ideaal om in te slapen. Het duurzaamheidsaspect is meegenomen in het ontwerp: er is gekozen voor houtenskeletbouw met grote overstekken.

ga naar project
11-18075-kortelandseweg-38-nootdorp-1200x600
Verouderde jaren 80 woning vervangen voor duurzaam nieuwbouwhuis

Ga je een verouderde woning verbouwen of een nieuwe woning bouwen? Voor dit vrijstaande huis hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar beide opties. Binnen het bestemmingsplan bleek een uitbreiding van de bestaande woning niet mogelijk. Het huis uit de jaren 80 is in de loop der jaren al een aantal keer uitgebreid en inmiddels in verouderde staat. Door een nieuw huis te bouwen op dezelfde plek, konden we de ruimte optimaliseren en iets creëren wat helemaal past bij de stijl en duurzaamheidswensen van de opdrachtgever. 

ga naar project
Nieuwbouwwoning in Gelderland

Bij dit ontwerp voor een losstaande nieuwbouwwoning in Gelderland stonden twee dingen centraal: een open privé achterzijde waar interieur en exterieur met een open ‘flow’ met elkaar verbonden zijn en het aansluiten van het ontwerp bij de horizontaliteit van het landschap. Het ontwerp bestaat uit 3 betonnen vloeren waartussen bakstenen muren en aluminium kozijnen elkaar afwisselen.

ga naar project
56-1-duurzaam-hiethaarshoek-kavel-20342-1200x600
Schuurwoning gebouwd met CLT

Een duurzame schuurwoning als aanvulling op het landschap. Door de typische kapvorm en zwarte houten gevelbekleding lijkt het alsof de woning er altijd al heeft gestaan. Door ambitieus en bewust opdrachtgeverschap is er gekozen om deze woning met CLT (Cross-laminated timber / kruislaaghout) te vervaardigen. Dat is een houtbouwmethode met zeer snelle bouwtijden en een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld beton of staal.

ga naar project