ga terug naar projectenoverzicht

Schuurwoning gebouwd met CLT

Een duurzame schuurwoning als aanvulling op het landschap. Door de typische kapvorm en zwarte houten gevelbekleding lijkt het alsof de woning er altijd al heeft gestaan. Door ambitieus en bewust opdrachtgeverschap is er gekozen om deze woning met CLT (Cross-laminated timber / kruislaaghout) te vervaardigen. Dat is een houtbouwmethode met zeer snelle bouwtijden en een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld beton of staal.

Project: 20342
Jaar: 2021
Locatie: Wesepe
Omschrijving: Virjstand nieuwbouw geboiuwd met CLT
Werkzaamheden: aanvraag beginseluitspraak, aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding, bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, kostenraming, ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp, voorlopig ontwerp

De opdrachtgevers woonden in de Randstand en wilden graag meer de natuur, ruimte en rust opzoeken. De kavel in Wesepe, nabij Deventer, was hier uitermate geschikt voor. De wensen voor de locatie zijn ook meegenomen in het ontwerp van de woning.

nieuwbouw-schuurwoning-duurzaam-clt-768x525

Op de begane grond is er een doorgaande kastenwand gemaakt waarin de voordeur is opgenomen. Aan de buitenzijde ontstaat er hierdoor een accent bij de voordeur. Het functionele blok in het midden van de woning zorgt ervoor dat er verschillende intieme plekken ontstaan, maar blijven loop- en zichtlijnen behouden. Dat maakt deze woning niet alleen een aanvulling op het landschap, maar het landschap ook een aanvulling op de woonbeleving. 

36-nieuwbouw-schuurwoning-duurzaam-clt-768x525-a 38-nieuwbouw-schuurwoning-duurzaam-clt-768x525-b 56-nieuwbouw-schuurwoning-duurzaam-clt-768x525-c

 

nieuwbouw-schuurwoning-duurzaam-clt-768x525-d
nieuwbouw-schuurwoning-duurzaam-clt-1200x600-02