ga terug naar projectenoverzicht

Moderne schuurwoning in Monster

Aan de Haagweg in Monster, tegenover Duingebied Solleveld, hebben wij een ontwerp gemaakt om de huidige woning te verbouwen naar een moderne schuurwoning met rieten kap. 

Project: 21091
Jaar: 2022
Locatie: Monster
Omschrijving: Verbouwing naar een moderne schuurwoning

Het uitgangspunt voor de stijl is een moderne schuurwoning, waarbij modern en landelijk met elkaar worden gecombineerd. Het nieuwe stucwerk op de gevel geeft de woning een moderne uitstraling. Dit wordt versterkt door de zinken dakkapellen die doorlopen tot op de grond. Ook het rieten dak is niet traditioneel vormgegeven door de kap nog een stuk verticaal te laten doorlopen. Ondanks dit moderne ontwerp blijft de woning een landelijke en warme uitstraling behouden door het riet, wat mooi aansluit bij het duingebied. Hiernaast zorgt het gebruik van houten balken bij de aanbouw voor een mix van natuurlijke materialen, wat kenmerkend is voor de bouwstijl van een schuurwoning.

In het ontwerp wordt de woning grondig verbouwd: alleen de zijmuren worden behouden. Het perceel is niet diep, daarom is er haaks op het hoofdgebouw een langwerpige aanbouw ontworpen. Hierdoor wordt de breedte van het perceel benut en ontstaat er aan de achterzijde een knus terras. In de aanbouw is ruimte voor een keuken met prachtig uitzicht op het duingebied. De indeling van de woning is heel open, wat veel creatieve ruimte laat voor de bewoners. De open indeling en het vele gebruik van glas, beide kenmerkend voor een schuurwoning, zorgen voor veel mogelijke zichtlijnen naar de natuur, waardoor binnen en buiten elkaar complimenteren.