In Paramaribo, Suriname hebben wij het ontwerp gemaakt voor deze vrijstaande villa. Deze woning aan de Prakikistraat bestaat uit twee bouwvolumes gescheiden door een entreehal. Één volume bevat de woonruimten en één volume bevat de slaapkamers. De entreehal heeft aan beide zijden een terras. In de volumes zit een hoekverdraaiing. De hoekverdraaiing komt voort uit de meest voorkomende windrichting in Paramaribo.
Heb je ook interesse in het bouwen van je eigen huis in Suriname? Bij Bouw Je Eigen Huis kunnen we je helpen met het ontwerp en de bouwtekeningen van jouw droomhuis in Suriname. Ook voor woningen in andere landen zoals bijvoorbeeld Sengal of China kan je hiervoor bij ons terecht. Een eerste ontwerp voor een woning in het buitenland kunnen we maken vanaf €5000. Bouwbegeleiding bieden we in het buitenland niet aan.
Voor meer informatie over ontwerpen, bouwtekeningen of andere vragen kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als architect denken wij graag mee.
Project: | 11051 |
Jaar: | 2012 |
Locatie: | Prakikistraat - Paramaribo |
Omschrijving: | Terraswoning in Paramaribo |
Werkzaamheden: | ontwerp |
Door de hoekverdraaiing van de volumes vangt het terras aan de voorzijde de wind en geleid deze via de entreehal naar het terras aan de achterzijde. Boven de entreehal komt ook een dak van lamellen. Dit in combinatie met de gerichtheid op de wind moet zorgen voor een luchtstroom waarbij de warme lucht in de nok van het dak wordt weggeblazen. Om de leefruimte, slaapvertrekken en het terras te beschermen tegen de felle zon en heftige regenbuien, is er een ruim overstek gerealiseerd ter plaatse van de terrassen.
De materialisatie van de Surinaamse terraswoning is eenvoudig en in natuurlijke stijl. De materiaalkeuze bestaat uit onder andere ruwe betonstenen en onbehandeld hout.
Bij dit ontwerp voor een losstaande nieuwbouwwoning in Gelderland stonden twee dingen centraal: een open privé achterzijde waar interieur en exterieur met een open ‘flow’ met elkaar verbonden zijn en het aansluiten van het ontwerp bij de horizontaliteit van het landschap. Het ontwerp bestaat uit 3 betonnen vloeren waartussen bakstenen muren en aluminium kozijnen elkaar afwisselen.
ga naar projectIn Waddinxveen is een groot aantal bouwkavels uitgegeven in project ‘t Suyt. Voor een van de kavels aan het water hebben wij het ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning. In project ‘t Suyt gelden strakke regels voor goothoogte, de hellingshoek van het dak en de materialisering van de te bouwen woningen. In ons ontwerp hebben we gekozen voor passende materialisering in deze landelijke omgeving. Kenmerkend is de gepotdekselde zwart-houten gevelbekleding en de rieten kap. De glazen kubus aan de zijkant van de woning heeft een volledig glazen pui met zwart zinken bekleding. Zink verouderd op een prachtige natuurlijke wijze en sluit daarmee aan op de karakteristiek van de overige toegepaste materialen.
ga naar projectIn het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonboot in Vinkeveen wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.
ga naar projectAan de Noordweg in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een moderne nieuwbouwwoning.
ga naar projectDe wens van de familie Wassenburg was een vrijstaande moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.
ga naar projectEen duurzame schuurwoning als aanvulling op het landschap. Door de typische kapvorm en zwarte houten gevelbekleding lijkt het alsof de woning er altijd al heeft gestaan. Door ambitieus en bewust opdrachtgeverschap is er gekozen om deze woning met CLT (Cross-laminated timber / kruislaaghout) te vervaardigen. Dat is een houtbouwmethode met zeer snelle bouwtijden en een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld beton of staal.
ga naar projectEen moderne stadsvilla met een ruim woonoppervlak, karakteristieke ruimten in een klassieke omgeving. Deze termen zijn kenmerkend voor de drie luxe Garden Lofts die worden gerealiseerd in het Zeeheldenkwartier in Den Haag.
De grootste uitdaging in ons ontwerp was om daglicht toe te voegen aan elke woning. Om dit te realiseren is elke woning ingericht als patiowoning. De relatie met de buitenruimte wordt versterkt door het licht en de ruimtelijkheid van de woning.
ga naar projectJe eigen droomhuis bouwen op loopafstand van het strand. Een uniek huis bouwen compleet naar hun wensen, met deze opgave kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Op het plan Schapenatjesduin Oost realiseert de gemeente Den Haag 55 zelfbouwkavels omringt met natuur, dit sluit mooi aan bij de wens van onze opdrachtgever om hun eigen woning te bouwen in de Haagse duinen.
Samen met de opdrachtgever is aan de hand van referentiebeelden en een programma van eisen (PVE) een eerste opzet voor het ontwerp gemaakt. Het gebruik van de ruimtes, de verbinding tussen ruimtes en de connectie tussen binnen en buiten is meerdere malen besproken voor het ontwerp definitief is gemaakt.
ga naar projectIn het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.
ga naar projectIn nauwe samenwerking met de opdrachtgever is dit vakantiehuisje ontworpen. De gevelbekleding en kleur van de goot refereert aan een traditioneel bijgebouw, terwijl de kapvorm een eigenwijze en eigentijdse twist aan dit beeld geeft. De harmonicapuien zorgen dat het vakantiehuisje geheel naar de tuin te openen is. Dit geeft een fantastisch uitzicht over de natuur en het water. Omdat de tiny house maar een beperkt oppervlak mocht hebben is er zeer efficiënt met de ruimte omgegaan.
ga naar projectDe wens van de opdrachtgever was om een passieve vrijstaande woning te maken aan de rand van Wageningen. Door een aantal slimme duurzame oplossingen en een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en architect Keke d’Ancona is het gelukt om deze prachtige woning te realiseren, waar de opdrachtgever nu met veel plezier woont.
ga naar projectEen binnenstedelijke inbreiding ontwerpen waarin het naastliggende park benadrukt moet worden. Dat was de opgave voor deze vrijstaande woning. Het eindresultaat is een neutraal en rustig volume voor de omgeving met een bijzonder interieur waarin het park als een decor is mee ontworpen.
ga naar projectAan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.
ga naar projectOnder de rook van Amsterdam hebben wij meegewerkt aan de realisatie van een nieuwbouwwoning aan de Amstel. De opdrachtgever is interieurarchitect Elske Blomme. Elske en haar tweelingzus, architect Keke d’Ancona maakten het ontwerp voor de woning en wij verzorgden de technische uitwerking.
ga naar projectEen duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette voor de bouwkavel waar zij een optie op hadden. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces voor deze vrijstaande woning hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.
ga naar projectGa je een verouderde woning verbouwen of een nieuwe woning bouwen? Voor dit vrijstaande huis hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar beide opties. Binnen het bestemmingsplan bleek een uitbreiding van de bestaande woning niet mogelijk. Het huis uit de jaren 80 is in de loop der jaren al een aantal keer uitgebreid en inmiddels in verouderde staat. Door een nieuw huis te bouwen op dezelfde plek, konden we de ruimte optimaliseren en iets creëren wat helemaal past bij de stijl en duurzaamheidswensen van de opdrachtgever.
ga naar projectHoe combineer je wonen en werken op een woonark? In het centrum van Den Haag werken we aan een nieuwe woonark waarop een woning en een kantoor gerealiseerd wordt.
Met hoge ramen krijgt de woonark een strak en modern uiterlijk.
ga naar projectVrij wonen in een groene waterrijke omgeving met geweldig uitzicht op de Kagerplassen. In opdracht van Keizerrijk Investments wordt gewerkt aan deze 10 woningen aan het water. Het plan is positief ontvangen en loopt nu als bestemmingsplanwijziging.
De locatie van de woningen ligt aan het einde van het karakteristieke bouwlint Julianalaan op Kaageiland. Het bouwlint Julianalaan loopt evenwijdig aan het water en wordt gekenmerkt door kleinschalige bebouwing, bebouwing van 1 of 2 lagen met een eenvoudig zadeldak, de typische huis en schuurvorm. De bebouwing aan het lint staat dicht op elkaar. Af en toe geeft een zichtlijn tussen de bebouwing door zicht op het water. Hier en daar is nog een smalle sloot zichtbaar. Deze gerichtheid van de kavels en de bebouwing komen voort uit de kenmerkende verkaveling van het veenweidegebied en geeft de bestaande bebouwing een natuurlijke verbinding met de context.
ga naar projectDeze charmante vrijstaande bungalow uit de jaren 60 kon wel wat liefde gebruiken. De kleuren geel en bruin kwamen overal terug en de hokkerige indeling paste niet bij het gezinsleven van de opdrachtgever. Door een aantal tussenwanden op de woonverdieping te verwijderen en een nieuw dak met een steilere hellingshoek te creëren, konden we de bungalow meer woonruimte geven binnen de oorspronkelijke muren.
De buitenzijde is helemaal na-geïsoleerd en vervolgens wit gestuct, wat de woning een eigentijdse uitstraling geeft. Dit sluit goed aan bij de stijl en smaak van de bewoners.
ga naar projectOp het binnenterrein van dit hofje zijn de oude stallen getransformeerd naar twee unieke stadswoningen. In samenwerking met Woonholland hebben wij aan een bestaand ontwerp voor dit complex verder gewerkt.
De grootste uitdaging was een passend ontwerp voor de drielaags woning in de Juffrouw Idazaal. Een ruimtelijke oplossing met een bijzondere trap en glazenvloeren hebben de bestaande ruimte omgeturnd in een unieke stadswoning midden in het centrum van Den Haag.
ga naar projectEen inbreiding zo ontwerpen dat deze opgaat in zijn omgeving. Dit tiny house als uitbreiding van een kantoor voldoet aan deze wensen. Hiervoor zorgen de lichtgrijze zinken randen en de in de tuin verzonken uitvoering. Ook is dit tiny house voorzien van een groendak. Het sedum dak zorgt voor een natuurlijke uitstraling en heeft daarnaast ook een functionele functie.
ga naar projectOp het landgoed Traasterbos aan een landschappelijke oude laan staat een boshuis uit de jaren 30. Dit vrijstaande huis is te duur om op te knappen en is qua indeling niet geschikt voor deze tijd. Daarom hebben wij een ontwerp gemaakt voor een nieuwbouwwoning.
De nieuwbouwwoning moest groot worden, maar niet te zichtbaar zijn. Het ontwerp bestaat daarom uit één verdieping met een kelder. De constante temperatuur beneden in de kelder is ideaal om in te slapen. Het duurzaamheidsaspect is meegenomen in het ontwerp: er is gekozen voor houtenskeletbouw met grote overstekken.
ga naar projectNieuwbouw of verbouwen? In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouwen over te gaan.
De oude woning, bekleed met rode buitenpanelen, is volledig gestript. Op één moment tijdens de bouw stonden er slechts enkele wanden en een vloer overeind. De woning is uitgebreid met een grote glazen aanbouw over vrijwel de gehele breedte van de achtergevel.
ga naar projectHet uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark in Broek in Waterland was om de horizontaliteit van het bestaande landschap te vertalen in de compositie van deze tweelaagse woonark. Dit is gedaan door een mooie horizontale belijning in de gevel te maken en daarnaast door goed na te denken over de indeling van de kozijnen en de algehele opzet van de woonark.
ga naar projectEen toekomstbestendige schuurwoning in het bos en veel connectie tussen binnen en buiten, met dit uitgangspunt kwam de opdrachtgever naar ons voor het ontwerp van hun woning. Aansluitend bij deze wens werd een kavel gevonden in het bosrijke gebied van Epe.
Samen met de opdrachtgever is aan de hand van referentiebeelden en een programma van eisen (PVE) een eerste opzet voor het ontwerp gemaakt. De oriëntatie van de woning, het gebruik van de ruimtes, de verbinding tussen ruimtes en de connectie tussen binnen en buiten is meerdere malen besproken in de verschillende fasen van het proces. Gekozen is voor een open plattegrond met lange zichtlijnen en connectie tussen de verschillende ruimten. In de woonkamer zorgt het hoge plafond voor een ruimtelijk effect terwijl de verdiepingsvloer extra opbergruimte en een logeerkamer creëert. De zuid- en westgevel zijn georiënteerd naar de tuin, de grote ramen verbinden binnen met buiten. De noordgevel, aan de straatzijde, is bijna geheel gesloten. Een horizontaal raam accentueert de lengte van de gevel terwijl de voordeur bijna onzichtbaar is door de doorlopende gevelbekleding.
ga naar projectDat nieuwbouw niet altijd in moderne stijl hoeft te zijn, blijkt uit dit project in Rijswijk. Voor een nieuwbouwwoning in Rijswijk hebben wij dit ontwerp gemaakt van een chique notariswoning.
ga naar projectAan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg.
ga naar projectAan de Haagweg in Monster, tegenover Duingebied Solleveld, hebben wij een ontwerp gemaakt om de huidige woning te verbouwen naar een moderne schuurwoning met rieten kap.
ga naar projectRuim wonen in een historische tramremise gesitueerd in een bosrijke omgeving. Momenteel werken we aan deze vrijstaande woning in Castricum op het landgoed Duin en Bosch. Het plan is positief ontvangen door monumentenzorg en loopt nu als schetsplan.
Duin en Bosch is een landgoed in het duingebied naast de dorpen Bakkum en Castricum. Duin en Bosch was van oorsprong een psychiatrisch ziekenhuis. De belangrijkste verbinding tussen Duin en Bosch en de buitenwereld bestond uit een tramverbinding met station Castricum.
Aan de basis van dit plan ligt de tramremise die is overgebleven uit deze tijd. De tramremise heeft een monumentale status. De monumentale waarde van de remise zit voornamelijk in het typologisch unieke en het cultuurhistorische als herinnering naar het verleden.
ga naar projectDeze twee onder één kap woning hebben wij in 2011 ontworpen. Het bouwplan bestaat uit twee atelierwoningen met een zeer groot oppervlak.
ga naar projectIn 2012 gaf wethouder Marnix Norder van de gemeente Den Haag het startsein voor de uitgifte van vrije kavels voor particulier opdrachtgeverschap in Den Haag. Vanwege het grote succes hiervan worden op 30 maart 2013 wederom nieuwe vrije kavels uitgegeven. Voor de locaties Isabellaland en de Escamplaan hebben wij deze woning ontworpen. Dit ontwerp is zowel toepasbaar als tussenwoning en als hoekwoning. In het ontwerp is de hoek zo transparant mogelijk gemaakt, maar met behoud van de benodigde privacy.
ga naar projectDe voormalige huishoudschool aan de Ruijterstraat in de Haagse Zeeheldenkwartier wordt getransformeerd naar een woongebouw met twaalf rug-aan-rug hofwoningen en drie luxe stadsvilla’s.
De originele hoofdbebouwing is in de footprint ongewijzigde gebleven en als uitgangspunt genomen. Deze bebouwing zal voorzien worden van een dakopbouw. Door de inpassing op een binnenterrein, dicht op de omliggende bebouwing, is de kapverdieping ontworpen als 5e gevel. En vormt het uitgangspunt van het gehele ontwerp. De woningen zullen een oriëntatie naar boven krijgen in plaats van naar de zijkant. Zodoende wordt de privacy van zowel de woningen als de belendende percelen zoveel mogelijk bewaakt.
ga naar projectIn Almere is de regeling IBBA van kracht. De gemeente Almere stimuleert met deze regeling starters om hun eigen woning te bouwen. Met de IBBA regeling worden architecten, bouwers en opdrachtgevers aan elkaar gekoppeld. De gemeente Almere heeft het budget voor de bouw vastgesteld en draagt zorg voor een aantrekkelijke financieringsregeling. Wij hebben een volledig houten woning ontworpen. De kozijnen worden door hun witte kaders, een krachtig visueel element.
ga naar project