Hoe wordt een huis gebouwd?

Bij het bouwen van een nieuwe woning zijn er diverse bouwmethoden mogelijk. Mede afhankelijk van de situatie/omgeving, het aantal bouwlagen en je persoonlijke voorkeur zal een bouwmethode gekozen worden. Voor nieuwbouw zijn de meest voorkomende bouwmethoden de stapelbouw methode en de houtskeletbouw methode. Wanneer je een bijzondere vorm wil realiseren of wanneer er een zeer grote overspanning nodig is, dan is staalskeletbouw een interessante bouwmethode.

Stapelbouw

Bij stapelbouw worden de stenen steen voor steen of blok voor blok op elkaar gestapeld. Veelal geschiedt het stapelen met de hand. Metselwerk is een bekend voorbeeld van stapelbouw.

Meer weten over deze bouwmethode?

ga naar pagina
Kavels en zelfbouw

Je eigen huis ontwerpen en bouwen? Wij helpen je graag om je plannen concreet te maken.

Een kavel is de eerste stap om het bouwen van je eigen huis te realiseren. Op verschillende manieren worden kavels te koop aangeboden. Dit kan via de gemeente zijn of bijvoorbeeld via een projectontwikkelaar. Een handige website met een uitgebreid overzicht is Zelfbouw in Nederland. Door eerst in kaart te brengen wat je wensen zijn, vind je het perfecte perceel voor jouw nog te bouwen droomhuis.

ga naar pagina
Houtskeletbouw

Houtskeletbouw (HSB) is een veel toegepaste bouwmethode met een houten of platen buitenafwerking. Het houtenskelet bestaat uit stijl- en regelwerk met een binnen- en buitenbeplating. Tussen de beplating wordt isolatie toegepast.

ga naar pagina