Huis familie Wassenburg

Share |

Villa in Ter Aar

De wens van de familie Wassenburg was een moderne woning met veel licht, lucht en ruimte en een woning met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar.

Ter Aar - Nieuwbouwwoning

 

De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

Interieur van de villa in Ter Aar

Het interieur van de woning kenmerkt zich door een centraal geplaatste vide.

Vrijstaande woning onder architectuur in Ter Aar

De glazen pui van de villa heeft uitzicht over de Langeraarse Plassen

Tekening villa Ter Aar

Het interieur bestaat uit een gesloten zone en een met glas omhulde open zone.

Dit is als uitgangspunt genomen voor het ontwerp. Functies die los staan van het wonen zoals de garage, de bijkeuken en het atelier zijn ondergebracht in een apart volume, het bijgebouw. Dit volume heeft een richting die meegaat met de eerder genoemde richting van de slootjes en zet daarmee de woning ‘vast’ op de locatie. Het volume is zo geplaatst dat het overgebleven deel van de tuin de middag- en avondzon heeft.

Staalframebouw in Ter Aar

Bouwwerkzaamheden woning Ter Aar

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

De woning wordt door OK-huis in de herfst van 2013 gebouwd tegen een scherp budget.