ga terug naar projectenoverzicht

Dubbele woonark met een Bed & Breakfast aan boord

Met een fijne ligplaats in Amsterdam zochten onze opdrachtgevers naar een manier om wonen en verhuren te combineren.

Deze nieuwe dubbele woonark heeft voldoende ruimte om een Bed & Breakfast aan boord te hebben.

Om het gevoel van leven op het water te benadrukken wordt de hoek van de woonkamer helemaal van glas. Aan deze zijde van de woonark bevindt zich ook een terras met grote schuifdeuren om buiten en binnen met elkaar te verbinden.

Project: 20053
Jaar: 2020
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: dubbele woonark met een bed & breakfast aan boord
Werkzaamheden: bouwbegeleiding, bouwtekening, bouwvoorbereiding, kostenraming, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp

 

 

28-20053-bv-tek-rvt-2020-08-06-web-rh-section-tek-b-doorsnede-c-website-768

 Met houten gevelbekleding wordt een rustig geheel gecreëerd. De nieuwe woonark wordt groter, maar blijft binnen de lengte van de ligplaatsvergunning.


95-20053-bv-tek-rvt-2020-08-06-web-rh-section-tek-b-doorsnede-d-website-768
23-woonark-woonboot-bouwen-1200x600-2
Wonen en werken op een woonark in Den Haag

Hoe combineer je wonen en werken op een woonark? In het centrum van Den Haag werken we aan een nieuwe woonark waarop een woning en een kantoor gerealiseerd wordt.

Met hoge ramen krijgt de woonark een strak en modern uiterlijk.

ga naar project
50-woonark-woonboot-vinkeveen-1-1200x600-1
Woonark Vinkeveen

In het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonboot in Vinkeveen wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.

ga naar project
Woonark in Corten staal

Het uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark in Broek in Waterland was om de horizontaliteit van het bestaande landschap te vertalen in de compositie van deze tweelaagse woonark. Dit is gedaan door een mooie horizontale belijning in de gevel te maken en daarnaast door goed na te denken over de indeling van de kozijnen en de algehele opzet van de woonark.

ga naar project