Waterwoning Aalsmeer

Share |

Wonen op het water, ontworpen door architectDe wens om in de diepte extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. Traditioneel worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. De diepgang van een betonnen bak is beperkt i.v.m. met de opwaartse kracht die ontstaat door de waterverplaatsing. Een bak van 100m2 met 1,5m diepgang heeft een opwaartse kracht van 150 ton. De constructie van een betonnen bak van dit formaat met een wand van 30cm beton weegt circa 80 ton. Er moet dus nog aanzienlijke bouwmassa worden toegevoegd wil de bak 1,5m diep komen te liggen. Vandaar het idee om een combinatie te maken tussen één bakdeel waarmee diepte wordt gemaakt en een twee drijvende delen.

Architect ontwerpt waterwoning en maakt de bouwtekeningen

Deze constructie heeft tegelijkertijd een soort catamaranachtige doorsnede die stabiliserend werkt.  De woning kan in drie delen worden gefabriceerd en naar de locatie worden gesleept om vervolgens daar te worden samengesteld.

De woonark is door onze architect getekend

Plattegronden van de waterwoning. De slaapkamer is onder het waterpijl gesitueerd.

Bouwtekening van onze architect voor de ligplaats van de waterwoningen

Onze architect heeft de waterwoning onder architectuur ontworpen

Doorsnedetekeningen waterwoning. Te zien is de betonbak waar de slaapverdieping geplaatst is.

Wonen op het water is actueel. Onze architect maakte dit ontwerp voor een waterwoning.

Op onderstaande afbeelding is te zien waar de vijf woonarken gepositioneerd zijn. Het betreft een van de vele jachthavens in Aalsmeer. De lokatie is goed toegankelijk voor de woonarken. Via de ringvaart kunnen de woonarken naar de definitieve ligplaats gesleept worden. De sleep wordt georganiseerd door de arkenbouwer.

Architect maakt bouwtekeningen voor woonarken