ga terug naar projectenoverzicht
Project: 11072
Jaar: 2011
Locatie: Beijing
Omschrijving: Villa "Yuz House"
Werkzaamheden: ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp

Villa "Yuz House"

Vrijstaande villa met open architectuur

Het ontwerp van deze villa in China is verdeeld in een transparante zone en massieve zone. In de massieve zone zijn de meer private en intieme ruimten geplaatst. De woonruimte en keuken bevinden zich in de transparante zone met uitzicht op een meer. Op de verdieping bevindt zich een tweede zitruimte gelegen aan een breed terras voorzien van een pergola. Aan de waterzijde is een bibliotheek ontworpen in de massieve zone. Deze bibliotheek is aan de binnenzijde bekleed met houten panelen. Dit zorgt voor een warm en besloten interieur.

De gevel bestaat uit lichtgrijs natuursteen. In de massieve zone zijn verticale houten kozijnen toegepast. De transparante zone is volledig opengewerkt en voorzien van Structural Glazing waar houten schuiframen in opgenomen zijn. De garagedeur is volledig weg gedetailleerd in de grijze natuursteen gevel. 

11072-st-pre-web-website-1200x600-gr11482412416 11072-st-pre-web-website-1200x600-kl3new1482412417

In het tuinontwerp vormt de villa het middelpunt. De entree bestaat uit een lange oprijlaan met waterpartijen, deze eindigen bij een statige dubbelhoge entree. Aan de andere zijde is een groot terras ontworpen.

In de plattegrond is rekening gehouden met het Yin Yang principe. Zo is er vanuit de entree geen direct zicht door de gehele woning. Hierdoor ontstaat er een spannende entree. Vanuit een dubbelhoge entreeruimte loop je via een lagere doorloop naar de dubbelhoge lichte woonruimte. Vanuit deze woonruimte is er direct zicht op de tuinen het meer.

Op de begane grond zijn in de gesloten zone de parkeergarage en diverse functionele ruimtes gesitueerd. De trap is als centraal element in de ruimte geplaatst.

11072-st-pre-web-website-768x525-gr2anew1482412733 11072-st-pre-web-website-768x525-gr2bnew1482412733

In het interieur is gewerkt met houten panelen en grijs natuursteen. Dit zijn dezelfde materialen als de gevelmaterialen. Op deze wijze ontstaat er harmonie tussen de binnen en buitenruimte. 

11072-st-pre-web-website-768x525-kl1new1482412734

Op de verdieping is de master bedroom gepositioneerd aan de voorzijde. Vanuit de master bedroom is er een mooi uitzicht op het meer. De andere slaapkamers zijn gepositioneerd aan de achterzijde. Middels een vide is de tweede zitruimte verbonden met de begane grond.

11072-st-pre-web-website-768x525-kl2new1482412734
c90e2945d432a34a88fcabcbbc313fb6b822432f
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
1090-bv-pre-web-website-1200x600-gr11481794946
Boerderij Krommenie

In Krommenie hebben wij een vervallen monumentale boerderij vrijwel geheel gesloopt en opnieuw opgetrokken. De voormalige functie van het gebouw-ensemble was een woonfunctie in het voormalige woonhuis en een winkelfunctie in de voormalige schuur. In de nieuw gemaakte situatie zijn het voormalige woonhuis en de voormalige schuur beide een zelfstandige woning geworden. Bij het ontwerp van de indeling zijn wij uitgegaan van de originele structuur van de bestaande boerderij. De bestaande boerderij en het bestaande woonhuis worden gesloopt en opnieuw opgebouwd.

ga naar project
woonark-exterieur
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
6cd4524c6427af90d2332931cc6f869e6249822d
Maisonettes in woonark

Deze woonark is verdeeld in vier maisonettes. De slaapfuncties bevinden zich op de onderste verdieping, terwijl de woonfuncties op de open bovenverdieping gesitueerd zijn. De twee lagen zijn door middel van een groot trapgat ruimtelijk met elkaar verbonden. Aan de landzijde zijn alle woningen voorzien van een grote tuin.

ga naar project
13207-vo-pre-web-website-1200x600-gr11481793999
Vrijstaande woning Waddinxveen

In Waddinxveen is een groot aantal bouwkavels uitgegeven in project ‘t Suyt. Voor een van de kavels aan het water hebben wij het ontwerp gemaakt voor een vrijstaande woning. In project ‘t Suyt gelden strakke regels voor goothoogte, de hellingshoek van het dak en de materialisering van de te bouwen woningen. In ons ontwerp hebben we gekozen voor passende materialisering in deze landelijke omgeving. Kenmerkend is de gepotdekselde zwart-houten gevelbekleding en de rieten kap. De glazen kubus aan de zijkant van de woning heeft een volledig glazen pui met zwart zinken bekleding. Zink verouderd op een prachtige natuurlijke wijze en sluit daarmee aan op de karakteristiek van de overige toegepaste materialen.

ga naar project
14095-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482404010
Villa in Nieuwkoop

Deze vrijstaande villa in Nieuwkoop ligt in de nieuw ontwikkelde wijk Zuidhoek. Het kavel ligt op de kop van een schiereiland en heeft een weids uitzicht over de Nieuwkoopse plassen. Met een vrijwel gesloten gevel aan de straatkant en een volledig open gevel aan de waterzijde speelt de woning hier maximaal op in. Door de ligging in de hoek van het kavel wordt de tuin tussen de woning en de plassen geplaatst. De lage gelijkvloerse woning en eenzelfde materialisatie van het terras en de kade zorgen voor een geleidelijke overgang van het huis naar het water.

ga naar project
woonark-verbouwd-gevel-aanzicht
Verbouwing woonark

Deze recreatieve ark aan de Kager Plassen is door ons voorzien van een geheel nieuwe binnenindeling en een nieuwe gevel. De bestaande ark had een rode gevelbekleding met kleine witte kozijnen, die willekeurig over de gevel verdeeld leken te zitten. Wij hebben de ark volledig gestript en door YM-Bouw zowel van binnen als van buiten opnieuw bekleed. De indeling richtte zich in de oude situatie op de weilanden. Deze focus hebben wij verlegd naar het water. Om deze reden zijn alle binnenwanden verwijderd, zodat met een schone lei begonnen kon worden met de herindeling.

ga naar project
15277-bv-afb-2017-06-01-website-74
nieuwbouwwoning Utrecht

Moderne duurzame nieuwbouwwoning met schuine kap en houten lamellen. 

ga naar project
16095-vo-pre-web-2018-01-15-1-nieuwbouw-tuin-render-1200x600
"Dit is ons droomhuis"

Een duurzaam huis gericht op de tuin en het prachtige uitzicht. Dit is wat we willen. Bij het eerste kennismakingsgesprek met deze opdrachtgever kwamen zij langs met een eigen gemaakte tekening en maquette. Uiteraard was dit een schets die grofweg het idee aangaf en waren en nog veel vragen. Passen de ruimtes zoals ik ze voor ogen heb? Past dit wel binnen mijn budget? In het verdere ontwerpproces hebben wij dit samen stap voor stap scherp gesteld.

ga naar project
waterwoning-drijvende-woning-gevelaanzicht-
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in een verdiepte bak, onderwater, extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. In het traditionele systeem worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. 

ga naar project
15051-bv-pre-2018-07-18-gr1
Tiny house als uitbreiding kantoor

Een inbreiding zo ontwerpen dat deze opgaat in zijn omgeving. Dit tiny house als uitbreiding van een kantoor voldoet aan deze wensen. Hiervoor zorgen de lichtgrijze zinken randen, het groene dak en de in de tuin verzonken uitvoering. Een geslaagd ontwerp in opdracht van en in samenwerking met Energy Guards.

ga naar project
11120-linksachter-pannenkap
Vrijstaande woningen Rijswijk

In Rijswijk hebben wij het ontwerp gemaakt voor 3 vrijstaande woningen die zijn ontwikkelt door Lammertink Groep. De woningen zijn in traditionele stijl ontworpen en in overleg met de koper is het materiaalgebruik vastgesteld. De keuze van een pannendak of een rieten kap is een voorbeeld van deze keuzes.

ga naar project
exterieur-1200x600
Nieuwbouw woonark

Het uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark in Broek in Waterland was om de horizontaliteit van het bestaande landschap te vertalen in de compositie van deze tweelaagse woonark. Dit is gedaan door een mooie horizontale belijning in de gevel te maken en daarnaast door goed na te denken over de indeling van de kozijnen en de algehele opzet van de woonark.

ga naar project
a3e295999b5c9d6ccb64db0ffd3282a4ca61e624
Vakantiewoning aan het water

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is dit vakantiehuisje ontworpen. De gevelbekleding en kleur van de goot refereert aan een traditioneel bijgebouw, terwijl de kapvorm een eigenwijze en eigentijdse twist aan dit beeld geeft. De harmonicapuien zorgen dat het vakantiehuisje geheel naar de tuin te openen is. Omdat het huisje maar een beperkt oppervlak mocht hebben is er zeer efficiënt met de ruimte omgegaan.

ga naar project
019a24dca13cb3f54f709806c52ff80f79a5a97a
Boten- & clubhuis scouting Pocahontas

In opdracht van Scouting Pocahontas is zowel het clubhuis als het botenhuis gerealiseerd. Het botenhuis staat aan de rand van het water en heeft een hijsbalk waarmee boten uit het water direct naar binnen kunnen worden gehesen. De vorm van het botenhuis verwijst enerzijds naar een omgekeerde boot en anderzijds naar een tent. Een vorm die volgens ons het best past bij deze scoutingvereniging. Door gebruik te maken van een gestandaardiseerde bouwmethode is er gebouwd binnen een minimaal budget.  Voor dit project zijn wij genomineerd voor de Gemma Smid Architectuurprijs 2016.

ga naar project
woonkamer-transformatie-koetsfabriek-naar-stadvilla
Van koetsfabriek naar stadsvilla

Aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag transformeerden wij een voormalige koetsfabriek tot een unieke stadsvilla. De te verbouwen fabriek kan vanaf twee zijden worden bereikt. Met de auto vanaf de Nieuwe Schoolstraat en te voet via een patio en een hofje vanaf de Denneweg. 

ga naar project
0972-st-pre-web-website-1200x600-gr11482483520
Duurzame waterwoning

Duurzaamheid begint ten eerste bij een goede organisatie van de plattegrond. Alle dienende ruimtes zijn in een gesloten volume aan de noordzijde gelegd. Dit zijn de ruimtes die geen of minder energie vragen en waar de bewoner niet langdurig verblijft. Vanuit energetisch oogpunt is het gunstig deze als buffer aan de noordzijde te leggen. Het wonen bevindt zich daarentegen aan de zuidzijde. De zuidzijde bestaat geheel uit glas zodat er maximaal geprofiteerd wordt van de zon en het uitzicht.

ga naar project
8159b0146af496eb9fd45ca1d0120a83fcfb1f14
Twee onder één kap

Deze twee onder één kap woning hebben wij in 2011 ontworpen. Het bouwplan bestaat uit twee atelierwoningen met een zeer groot oppervlak.

ga naar project
12047-bv-pre-web-website-1200x600-gr1-option31482403108
Wonen aan het water

De wens van de familie Wassenburg was een moderne woning met veel licht, lucht en ruimte met een open relatie naar het water, de Langeraarseplas in Ter Aar. De Langeraarse plassen zijn ontstaan na afgraving van het veen. Kenmerkend zijn de slootjes aan de randen die zijn overgebleven na de afgraving. De slootjes zijn restanten van de droogmakerij van voor de afgraving en staan haaks op de plas. Hiermee geven zij het land rondom de plas richting.

ga naar project
2771ffa8155d80fc1d4e57f23aba79459ee3c010
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project
564830d7689afca121f073f0b07d384ff32d9401
Bedrijfswoning Uithoorn

Voor dit project hebben wij een ontwerp gemaakt van een kantoor met bovenwoning in Uithoorn. In de voorgevel is gezocht naar een vormentaal waarin bovenwoning en appartement als geïntegreerd geheel tot uiting komen. De krachtige lijnen werken in het ontwerp verbindend, terwijl ze tevens een functionele scheiding tussen kantoor en bovenwoning bewerkstelligen.

ga naar project