ga terug naar projectenoverzicht

Splitlevel woonark

Deze woonark ligt in Rotterdam. Door een deel van de woonark split-level te maken wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en daglicht. Op de bovenverdieping bevindt zich de woonruimte, terwijl de slaapkamers onderin de betonbak liggen.

Project: 16165
Jaar: 2016
Locatie: Rotterdam
Omschrijving: Woonark met twee verdiepingen
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding, bouwvoorbereiding, definitief ontwerp, ontwerp
Slim ontworpen woonark

Voor deze recreatieve ark aan de Kager Plassen is ons gevraagd een ontwerp te maken voor het exterieur en interieur. De indeling van de woonark is volledig afgestemd op de omgeving. De focus van het ontwerp is het water en het prachtige uitzicht.

ga naar project
Woonark met beschut terras

In samenwerking met de opdrachtgever en adviseurs hebben wij het ontwerp uitgewerkt voor deze tweelaags woonark. De woning heeft een vrijwel dichte gevel naar de steiger toe en oriënteert zich met grote glazen ruiten maximaal op het water. De leefverdieping boven is voorzien van een beschut terras zodat men altijd in de luwte kan zitten. De verzonken slaapverdieping wordt door middel van bovenlichten van voldoende licht voorzien zonder dat dit ten koste gaat van de privacy in de vertrekken.

ga naar project
Woonark Vinkeveen

In het hart van het prachtige plassengebied in Vinkeveen hebben wij deze woonark ontworpen. De woonfuncties, zoals keuken, woonkamer en entree liggen op de bovenverdieping, terwijl de slaapkamers zich in het souterrain bevinden. Een centraal geplaatste vide verbindt beide verdiepingen. In deze vide bevindt zich de trap naar de benedenverdieping. De woonboot in Vinkeveen wordt geheel omringd door een steiger en is door openslaande deuren te bereiken vanuit de woonkamer en keuken.

ga naar project
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in een verdiepte bak, onderwater, extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. In het traditionele systeem worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. 

ga naar project
Woonark Amsterdam

De woonark ligt aan de gracht in Amsterdam. Het verticale stramien in de gevel zorgt voor een heldere structuur. Door deze systematiek is het mogelijk om in hetzelfde gevelconcept zowel een open, glazen gevel richting de gracht als een gesloten gevel naar de straat te maken.

ga naar project
Circulaire gevel woonark in Amsterdam

In Amsterdam Noord ligt binnenkort een geheel nieuwe woonark met twee woonlagen. De gevelafwerking van deze woonboot is grotendeels afkomstig van een oud schoolgebouw. We vonden dit een mooie manier van bouwen die onze visie op circulariteit ondersteund.


ga naar project
Woonark in Corten staal

Het uitgangspunt van het ontwerp van deze woonark in Broek in Waterland was om de horizontaliteit van het bestaande landschap te vertalen in de compositie van deze tweelaagse woonark. Dit is gedaan door een mooie horizontale belijning in de gevel te maken en daarnaast door goed na te denken over de indeling van de kozijnen en de algehele opzet van de woonark.

ga naar project
Duurzame waterwoning

Duurzaamheid begint ten eerste bij een goede organisatie van de plattegrond. Alle dienende ruimtes zijn in een gesloten volume aan de noordzijde gelegd. Dit zijn de ruimtes die geen of minder energie vragen en waar de bewoner niet langdurig verblijft. Vanuit energetisch oogpunt is het gunstig deze als buffer aan de noordzijde te leggen. Het wonen bevindt zich daarentegen aan de zuidzijde. De zuidzijde bestaat geheel uit glas zodat er maximaal geprofiteerd wordt van de zon en het uitzicht.

ga naar project
Maisonettes in woonark

Deze woonark is verdeeld in vier maisonettes. De slaapfuncties bevinden zich op de onderste verdieping, terwijl de woonfuncties op de open bovenverdieping gesitueerd zijn. De twee lagen zijn door middel van een groot trapgat ruimtelijk met elkaar verbonden. Aan de landzijde zijn alle woningen voorzien van een grote tuin.

ga naar project