Woonark: het bouwtraject

Share |

Architect bouwt woonark

Nadat wij voor u de tekeningen gemaakt hebben en in overleg met u tot een selectie van de arkenbouwer zijn gekomen, kan de bouw van start gaan. De bovenstaande afbeelding laat zien hoe de arkenbouwer te werk gaat. In de loods is een sluis aanwezig. De sluisdeuren worden dichtgezet en het water wordt uit de sluis gepompt. In de drooggevallen ruimte wordt vervolgens een begisting voor de betonbak gemaakt. De foto’s zijn genomen bij Arkenbouw Post uit Marknesse.

De architect bepaalt de maatvoering

Wanneer het beton gestort is, en is uitgehard, kunnen de sluisdeuren opengezet worden. De bak gaat dan drijven en kan worden afgebouwd. Ondertussen zijn in de fabriek alle wanden en gevels in elkaar gezet. Deze kunnen vervolgens op de betonbak geplaatst worden.

Architect

De vloer en de wanden worden geplaatst. Onder de vloer bevindt zich (veelal) een kruipruimte. Deze kan als berging en als opstelplaats voor installaties gebruikt worden. De kruipruimte is toegankelijk via een aantal luiken in de vloer.

Woonark onder architectuur

De binnenwanden zijn van houtskeletbouw (HSB). Na het plaatsen van de wanden worden deze afgetimmerd met gipsplaten. Deze worden later gestuccadoord.

Architect omschrijft de aansluitpunten

Onder de vloer wordt een deel van de installaties geplaatst. Tevens wordt de vloer geisoleerd.

Architect bepaalt de afbouwconstructies van de woonark.

Tot slot worden de wanden en de plafonds afgewerkt. Deuren worden opgehangen en alle aansluitpunten worden voorzien van wandcontactdozen of lichtpunten. Tevens wordt het sanitair geinstalleerd en wordt de badkamer van tegelwerk voorzien. De woonark is nu klaar om in gebruik genomen te worden.

Architect kiest de tegels en assesoires in overleg met de eindgebruiker