Villa in het bos

Share |

Villa in Beijing

Voor een particuliere opdrachtgever in Beijing hebben wij dit ontwerp gemaakt voor een villa van 1000m2. De indeling van de villa is gebaseerd op de principes van feng shui. De entree van de villa bevindt zich aan de oostzijde van de villa en is toegankelijk via een omsloten watertuin. De omsloten watertuin gaat over in een langgerekte vijver, die de villa met het landschap verbindt.
Bouwtekening

Aan de rechterzijde van de plattegrond van de begane grond is de watertuin te zien. Vanuit de watertuin betreedt men de villa in de centrale hal, waar zich tevens de toegang tot de theekamer en de functionele zone bevindt. De overblijvende ruimte op deze verdieping van de villa wordt gebruikt als eetkamer en living.

Villa onder architectuur

Op de eerste verdieping bevinden zich de drie gastenverblijven, het woongedeelte voor ‘housekeeping’ en een grote gezelschapsruimte. Alle gastenverblijven zijn voorzien van een eigen badkamer. Middels een met glas afgedekte vide wordt de entree ruimtelijk bij deze verdieping betrokken.

Architect ontwerpt de plattegronden

De tweede verdieping biedt ruimte aan twee master bedrooms met eigen woongedeelte en een gym. Tevens is er een groot dakterras aanwezig.