Wit strekmetaal

Share |

Voorzijde

Dit bijgebouw is met een hoog ambitieniveau  gerealiseerd. De aanbouw is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt met strakke slanke stalen kozijnen.

Studieruimte in de tuin

De gesloten vlakken in de gevels worden aan de buitenzijde bekleed met wit gespoten strekmetaal. Stekmetaal is een metalen beplating waarbij de plaat is voorgeponst en vervolgens is uit getrokken. De beplating krijgt zo een reliëf en wordt licht transparant.

Interieur

Onder de glasvlakken zijn convectorputten toegepast. Op bovenstaande foto is goed te zien hoe de warme materialisering van plafond en vloer de ruimte een aangenaam karakter geeft.

Interieur studieruimte

De aanbouw voorziet in een werk- en slaapkamer die zijn gescheiden door een kleine badkamer met douche en toilet. De badkamer is als een doos vormgegeven zodat het lijkt alsof deze vrij in de ruimte staat. Dit is extra versterkt door het plafond dezelfde houten afwerking te geven als de vloer.

Schuifdeur naar woonhuis

De woning en de aanbouw zijn van elkaar gescheiden door een grote schuifdeur. De schuifdeur lijnt exact uit met het vaste deel van de wand, waardoor een strakke aansluiting ontstaat wanneer de deur gesloten is.

Plattegrondtekening

Straatbeeld